Přečtěte si: Rodiče prvňáků si konkrétní školu v Praze vybírat nemohou. Všude je přetlak

pondělí 26. ledna 2015 ·

Kolem osmnácti tisíc prvňáčků se letos vydá na zápisy do pražských základních škol. Loni přišlo přes sedmnáct tisíc dětí. Zatímco školy na sídlištích cítí velký přetlak a potřebují navýšit kapacitu, nastavení tříd v centru je zatím dostačující.


Z článku Pavly Janouškové v Deník.cz vybíráme:

Podle ředitelky Ivany Vodičkové mají okolní školy kapacitu na hraně, proto přibírají i ostatní děti. „V první fázi ale třídy už většinou naplníme. Loni jsme chtěli otevřít dvě třídy, a nakonec jsme otevřeli tři. Kapacita školy většinou počítá s třiceti dětmi do jedné třídy, ale třicet prvňáčku najednou dát nechci," vysvětlila ředitelka Ivana Vodičková.

Ředitelka ZŠ U Obory si neumí představit, že by přijímala děti na základě losování, jako to praktikují na některých školách na sídlištích. „To bych si nedovedla obhájit. Důležitá je spádová oblast nebo sourozenec ve škole. Například bych zvýhodnila maminku samoživitelku s přechodným bydlištěm v místě, než rodiče z Říčan, kde mají spoustu škol,“ uvedla Ivana Vodičková.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.