MŠMT: Návrh na vytvoření expertní skupiny pro zelené kompetence a na podání společného projektu

pondělí 26. ledna 2015 ·

Rumunské ministerstvo školství navrhlo vytvořit v rámci Prioritní oblasti 9 expertní skupinu zaměřenou na tzv. zelené kompetence, které lze chápat jako schopnost jednotlivce přijmout spoluzodpovědnost za stav životního prostředí a přizpůsobit tomu své chování, včetně schopnosti vyvíjet například ekologicky šetrné technologie či ekonomické aktivity.


Tato expertní skupina by měla sdílet znalosti a zkušenosti v dané odborné oblasti, formulovat doporučení ohledně vzdělávací politiky a podporovat vznik společného projektu. Ministerstvo navrhuje vytvořit v roce 2015 mezinárodní projekt zaměřený na podporu ekologické turistiky prostřednictvím vzdělávání. Projekt by měl tedy podpořit rozvoj takových kompetencí žáků, které následně umožní úspěšný rozvoj tohoto typu turistiky.

Bližší informace o návrhu projektu naleznete zde: Green Competences proposal in EUSDR, January 2015.doc

Zájemci o zapojení se do expertní skupiny či do projektu mohou kontaktovat paní Mgr. Michalu Bernkopfovou, Ph.D., na adrese: Michala.Bernkopfova@msmt.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.