Poslední bitva

úterý 16. prosince 2014 ·

Neuvěřitelný příběh o záchraně prominentních vězňů držených na hradě Itter

Květen 1945. Hitler je mrtev, třetí říše doutná v troskách a nikdo z amerických vojáků nechce být tím posledním, kdo ještě padne v boji proti nacistům. Přesto se musí kapitán Jack Lee a jeho muži vydat ještě na poslední misi: zachránit čtrnáct významných francouzských vězňů, které zadržuje Waff en SS na zámku vysoko v rakouských Alpách. Začíná nebezpečná mise, během které se jim ovšem dostane nečekané pomoci ze strany německého wehrmachtu.

Kniha Poslední bitva líčí téměř neuvěřitelný příběh, který se odehrál na samém sklonku druhé světové války, příběh o nejméně pravděpodobných spojencích, o statečnosti i zbabělosti a o zoufalém boji nesmiřitelných nepřátel.

„Jádrem knihy Poslední bitva je do značné míry neznámý příběh, který se (a) zdá téměř neuvěřitelný, (b) mohl by být námětem pro skvělý film a (c) připomíná nám, že i téměř 70 let po skončení druhé světové války existuje nespočet příběhů stále čekajících na své odhalení… Hardingovy schopnosti badatele a specializovaného historika jsou evidentní… Detailně, téměř minutu po minutě, nám předkládá události z pohledu Američanů i vězňů.“
– San Diego Union Tribune

 „Kniha Poslední bitva se čte velmi rychle. Má předpoklady k tomu stát se předlohou hollywoodského trháku… Harding je nadaný vypravěč i schopný vojenský historik, který s precizní přesností popisuje bitvu i její pozadí. Tato kompaktní práce potěší prakticky všechny čtenáře, kteří se zajímají o vojenství.“
– ARMY Magazine

Doporučená cena 369 Kč. Knihu s 15% slevou zakoupíte přímo od vydavatele na www.albatrosmedia.cz.

Ukázky stran:






0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.