11. 12.: Dějepis v 21. století - Škola a obrazy minulosti

úterý 9. prosince 2014 ·

Ústav pro studium totalitních režimů zve na prezentaci výstupů vzdělávacího projektu Dějepis v 21. století (D21) a následnou diskuzi Škola a obrazy minulosti, která se uskuteční ve čtvrtek 11. prosince 2014 od 18 hodin v Centru současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7.


Projekt Dějepis v 21. století realizovaný v Ústavu pro studium totalitních režimů v letech 2012–2014 představí během večera výstupy své činnosti: výuková DVD pro učitele dějepisu a jejich žáky Obrazy války, Historie 1950: Příběhy jednoho zázraku a Dějiny ve škole a knižní metodiky Dějiny ve filmu. Film ve výuce dějepisu a Paměť a projektové vyučování v dějepise.

Po krátké prezentaci materiálů a ukázce jejich praktického užití ve škole bude následovat diskuze, jež si klade za cíl „dešifrovat“ proces vytváření obrazu minulosti.

Účast v diskuzi přislíbili Jaroslav Anděl (DOX), Andrea Průchová (FSV UK, Fresh Eye), Zdeněk Beneš (FF UK), Jiří Forejt (NFA) a Kamil Činátl (ÚSTR). Moderuje Vojtěch Ripka (ÚSTR).

Projekt Dějepis v 21. století je realizován s podporou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, ESF a státního rozpočtu ČR.



0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.