Pro svůj festival chtějí vybrat skauti peníze na internetu

neděle 9. listopadu 2014 ·

Obrok se stal za léta svého působení nedílnou součástí skautského dění v ČR. Jedenáct stovek skautů a skautek z celé České republiky se druhý červnový týden příštího roku sjede do sportovního areálu Vesec v Liberci. Čeká je navazování kontaktů, netradiční sporty, festivalová hudební scéna, workshopy, přednášky, velká hra, ale i pomoc v základních školách či neziskových organizacích. To vše nabídne od 10. do 14. června osmý ročník celostátního setkání starších skautů s názvem Obrok 2015.


„Jsme právě jeden rok od spuštění programu pro starší skauty a léto příštího roku 2015 bude vhodným okamžikem k ohlédnutí a zhodnocení toho, co se událo. Přicházíme s osvědčeným receptem na akci republikového věhlasu, nicméně opět okořeněnou dávkou novinek,“ říká ředitel Obroku 2015 Zbyněk Prokop. Oproti minulým ročníkům se akce „ze zelené louky“ stěhuje do moderního sportovního areálu v Liberci.

„V minulých letech se konal Obrok u vodního hradu Švihov, v Blansku, v pevnosti Josefov, ale nikdy jsme nebyli takto blízko krajského města a v takovém areálu,“ doplňuje Zbyněk Prokop.

Skauti jsou při financování svých akcích závislí na finančních zdrojích od svých partnerů. Poprvé skauti také vyzkouší financování pomocí crowdfundingového portálu HitHit. Pokud uspějí a získají potřebnou podporu od veřejnosti, podpoří je také Nadace Vodafone. „Festival si klade za cíl rozvoj komunitního života, navázání přátelství mezi lidmi stejného věku a to po celé ČR. Právě takové projekty mladých organizátorů v našem grantovém programu Vpohybu vítáme,“ říká ředitel Nadace Vodafone Ondřej Zapletal. „Za první tři dny jsme nasbírali přes 7 tisíc korun. Věříme, že to takto dobře půjde i dál,“ doplňuje ředitel komunikace Obroku Martin Štěrba a dodává, že skauti mají na získání potřebné částky 45 dní.

Obrok 2015 je určen pro skauty, kterým je mezi 15 a 25 lety, tedy pro skautské teenagery a vedoucí. „Festival pořádáme hlavně jako poděkování pro starší skauty, kteří každý týden pořádají výpravy s dětmi do přírody, učí je samostatnosti a připravují pro ně zajímavý program. Na vlastní program jim proto nezbývá příliš času,“ doplňuje Štěrba.

Akce má tradici od roku 2000 a od té doby se uskutečnilo již sedm ročníků a to pokaždé v jiné části České republiky, poslední ročník se uskutečnil v roce 2013 u Vodního hradu Švihov. Setkání pořádá Junák – svaz skautů a skautek ČR, který v současné době sdružuje více než 50 000 dětí a mladých lidí - je tak největší neziskovou organizací v České republice.

Skauti vybírají finanční prostředky na adrese:
https://www.hithit.com/cs/project/879/obrok-2015-festival-pro-skauty.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.