Kurzy CTYOnline pro nadané studenty s podporou MŠMT

čtvrtek 27. listopadu 2014 ·

Ministerstvo školství a tělovýchovy podporuje studium nadaných středoškoláků v kurzech CTYOnline realizovaných Centrem pro talentovanou mládež CTY Johns Hopkins, USA. Pro školní rok 2014/2015 poskytuje MŠMT na projekt finanční prostředky ve výši 5 mil. Kč prostřednictvím kterých bude uhrazena velká část kurzovného a studijní materiály.

Registrace do jarního semestru probíhá od 25.11.2014 do 11. ledna 2015. Počet studijních míst se sníženým kurzovným je limitován. Na www.uptoyou.cz jsou uvedeny detailní informace o kurzech a registraci. Ke studiu je vyžadováno doporučení školy.


Kurzy CTYOnline nabízí nadaným studentům intenzivní mimoškolní studium zvoleného předmětu v průběhu školního roku nad rámec jejich středoškolského učiva.  Kurzy jsou vyučovány on-line v angličtině a jsou zaměřeny zejména na technicko – přírodovědné obory:

  • matematika
  • fyzika, biologie, chemie
  • angličtina
  • ekonomie a další humanitní obory
Center for Talented Youth (CTY JH) založené Johns Hopkins University v roce 1979 je světovým leaderem ve vyhledávání a mimoškolním vzdělávání nadaných studentů základních a středních škol. Mnohým studentům otevřely programy CTY dveře ke studiu na prestižních světových univerzitách. CTY Johns Hopkins je akreditován organizací Middle States Association of Colleges and Schools, USA. Kurzy úrovně AP CTYOnline jsou akreditovány College Board, USA.

http://cty.jhu.edu/welcome/


CTY pracuje v ČR od roku 2010 díky spolupráci CTY JH a sponzora American Fund for Czech and Slovak Leadership Studies (AFCSLS). Organizačním partnerem je Nadané dítě, z.s. Programy u nás již absolvovalo přes 600 studentů a řada z nich dosáhla mimořádných výsledků, ve školním roce 2014/2015 je registrováno 200 studentů, do programu se již zapojilo 64 středních škol, pedagogové, rodiče i studenti programy aktivně vyhledávají. AFCSLS a CTY JH podpořili pilotní fázi projektu částkou 20 mil. Kč. Záměrem partnerů je založit v České republice pobočku CTY JH.


Další informace naleznete na www.uptoyou.cz, www.objevitelske-soboty.cz, www.afcsls.org.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.