Do Auly slávy vešla Jana Nováčková, cenu Eduína dostal i Milan Hejný

středa 26. listopadu 2014 ·

Dvě ceny si odnesl profesor Hejný, dvě projekt Brána vzdělávání – školní čtenářské kluby. Jana Nováčková byla jako první uvedena do Auly slávy.

Večer 25. 11. proběhlo slavnostní vyhlášení druhého ročníku ceny Eduína. Během slavnostního vyhlášení bylo předáno celkem sedm ocenění. Z devíti finalistů vybrala své tři projekty odborná porota a tři projekty vzešly z hlasování veřejnosti. Na dvou projektech – Hejného metodě a Bráně vzdělávání – se odborníci a veřejnost shodli. Do Auly slávy byla za celoživotní práci s učiteli uvedena psycholožka Jana Nováčková. EDUin uděluje cenu Eduína se záměrem podpořit nové funkční trendy ve vzdělávání.

Výsledky ceny Eduína 2014 jsou následující:

Aula slávy – cena za dlouhodobý a systematický přínos vzdělávání
PhDr. Jana Nováčková, CSc. – Společnost pro mozkově kompatibilní vzdělávání, autorka seminářů Respektovat a být respektován

IMG_janan

Cena odborné poroty
  1. místo: Hejného metoda výuky matematiky (prof. RNDr. Milan Hejný, CSc. a H-mat, o.p.s.) - http://www.h-mat.cz/
  2. místo: Brána ke vzdělávání – školní čtenářské kluby (Nová škola, o.p.s.) - http://ctenarskekluby.cz/
  3. místo: Mapy učebního pokroku (Scio, s.r.o.) - http://nvm.scio.cz/
Cena veřejnosti
  1. místo: Brána ke vzdělávání – školní čtenářské kluby (Nová škola, o.p.s.) - http://ctenarskekluby.cz/, 726 hlasů
  2. místo: Hejného metoda výuky matematiky (prof. RNDr. Milan Hejný, CSc. a H-mat, o.p.s.) - http://www.h-mat.cz/, 674 hlasů
  3. místo: Audiovizuální vzdělávací portál jsns.cz (Člověk v tísni, o.p.s.) - https://www.jsns.cz/, 610 hlasů
Celkem bylo v hlasování veřejnosti uděleno 3757 hlasů.

Více o ceně: www.eduina.cz.

Miroslav Hřebecký, koordinátor ceny, řekl: „Máme radost z toho, že se ocenění dočkal pan profesor Hejný, odborná porota i veřejnost se vcelku shodli. Máme radost z toho, že lidé, jako je Jana Nováčková, jsou za svou dlouholetou práci vyznamenáni, byť symbolicky. Máme radost z toho, že se v českém vzdělávání dějí zajímavé věci a že se do nich zapojují všichni, od středoškoláků po seniory. Těší nás, že o nich můžeme dát prostřednictvím Eduíny vědět.“

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
1. prosince 2014 v 11:34  

Se svým hlasem tvořím celou 1/3757 "veřejnosti" a vůbec mě netěší, že je to tak velký díl - tedy že se o tuto soutěž zjevně z drtivé většiny nezajímá ani odborná (učitelská) veřejnost, o té laické nemluvě.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.