19. 11.: Odborný seminář Systémová podpora sociálně znevýhodněných dětí ve Velké Británii a v USA

středa 5. listopadu 2014 ·

Cílem semináře je představit funkční příklady systémové podpory sociálně znevýhodněných dětí v UK a USA, diskutovat se zástupci státní správy jejich přenositelnost do ČR a hledat systémová řešení podpory sociálně znevýhodněných v českém školním systému.


Jaroslav Fidrmuc, náměstek ministra školství, mládeže a tělovýchovy, ve spolupráci s Nadací Open Society Fund Praha si vás dovolují pozvat na odborný seminář Systémová podpora sociálně znevýhodněných dětí ve Velké Británii a v USA, který se koná 19. listopadu 2014 od 9 do 12 hodin v Malém zrcadlovém sále, MŠMT, Karmelitská 8, Praha 1

Cílem semináře je představit funkční příklady systémové podpory sociálně znevýhodněných dětí v UK a USA, diskutovat se zástupci státní správy jejich přenositelnost do ČR a hledat systémová řešení podpory sociálně znevýhodněných v českém školním systému.

09:00 – 09:45 Chris Jones - Mezinárodní centrum kvality komunitních škol (UK) - Spolupráce školy, rodiny a místní komunity

09:45 – 10:30 Jane Quinn - Národní centrum pro komunitní školy a Společnost na pomoc dětem (USA) - Prevence školní neúspěšnosti dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí

10:30 – 10:45 Přestávka

10:45 – 12:00 Diskuse zahraničních expertů se zástupci státní správy ČR

Svou účast prosím potvrďte do 17. listopadu na email: lucie.firerova@osf.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.