12.11.: Workshop (Nejen) Odborné praxe SOŠ - spolupráce se zaměstnavateli

úterý 4. listopadu 2014 ·

Cílem setkání je výměna zkušeností s praktickým vyučováním v reálném pracovním prostředí. Podkladem budou pracovní verze modelů spolupráce škol a zaměstnavatelů pro skupinu oborů 18 Informatické obory.

Workshop je svým obsahem vhodný i pro jiné obory SŠ, které se věnují přípravě odborníků v oblasti ICT a informatiky. Uvítáme účast zaměstnavatelů, kteří Vám pomáhají (nejen) praxe pro vaše žáky zajišťovat, případně, kteří se podílejí na vašem profesním vzdělávání.

Z obsahu:

  • probereme různé formy, kde zaměstnavatelé pomáhají s organizací výuky, materiální pomocí a pomáhají vaším žákům lépe se připravit na "svět práce" (online naleznete rychlý přehled hlavních forem spolupráce s nějakými příklady - rádi tento materiál na základě workshopů vylepšíme) - www.pospolu18.jdem.cz,
  • prodiskutujeme příklady dobré praxe (např. vedení profilové maturitní zkoušky a podobně),
  • otevřeme téma opatření pro podporu vzájemné spolupráce (např. daňové úlevy, podpora praxí ve stávajících RVP dokumentech, podpora zřizovatelů apod.).
Zájemci o aktivní vystoupení s příkladem své spolupráce školy a firmy mohou zaslat svůj námět na vstup do programu na radek.hylmar(et)nuv.cz.

Datum konání: 12. listopadu 2014
Čas: 10:00 – 15:00 h
Místo konání: Praha 1, Melantrichova 970/17b

Pozvánka ke stažení

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.