Přečtěte si: Mohou neočkované děti do školky? Spor rozhodne Ústavní soud

pondělí 4. srpna 2014 ·

Až k Ústavnímu soudu doputovala kauza malého Prokopa, kterého matka odmítla nechat očkovat. Jenže chlapec kvůli tomu nemohl nastoupit do jeslí ani do školky. Zákon totiž zakazuje přijímat neočkované děti. A právě o zrušení těchto paragrafů budou rozhodovat ústavní soudci. Své vyjádření už k soudu poslala Sobotkova vláda – kabinet doporučil, aby soud tyto paragrafy nerušil.

Z článku ban v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

O samotné očkování se vedou letité spory. Zastánci argumentují větší ochranou dětí: "Je nutné tato opatření dodržovat, jinak bychom se mohli dostat do situace, kdy by nám tady narůstala onemocnění, kterým jsme schopni očkováním předejít," varuje šéf České vakcinologické společnosti Roman Prymula. Jenže odpůrci očkování zase poukazují na jeho vedlejší účinky: "Náš stát se nevyjádřil k tomu, proč je to u nás nezbytně nutné, zatímco v Rakousku nebo Německu to povinné není," uvedla Rebeka Vadasová z Iniciativy pro svobodnou volbu v očkování.

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
4. srpna 2014 v 20:13  

Mohou neočkované děti do školky?

Možná, že by nějaká instituce také mohla jasně říci, co s dětmi, které milující rodiče strčí do školky nebo pošlou do školy zjevně, a to i pro laika, nemocné. Horečnaté oči, zimničný třes, chrchlající jako tuberák, zelené nudle jako opratě.
Zaprvé, co s ním, že? Zadruhé, co ty zatím ještě zdravé děti?
Také by ten ústavní soud mohl říci, co s dětmi, které nemají základní hygienické návyky. Ani si nedokáží říci, že chtějí na záchod, natož, aby si tam normálně došly. A tak učitelky v mš místo toho, aby se věnovali předmatematické gramotnosti a dalším nezbytným předpokladům konkurenceschonosti pro dvacáté první století, přebalují, přebalují... a zase přebalují...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.