Přečtěte si: Chládek řeší banality a nebezpečné věci, kritizuje ministra Klaus mladší

pátek 25. července 2014 ·

Marcel Chládek býval nekompromisním stínovým ministrem školství, dnes jako šéf úřadu má sám výrazného protihráče. Václav Klaus mladší zatím cupuje jeden jeho návrh za druhým. „O školství se sice více mluví, ale ministr neřeší to podstatné,“ hodnotí člen expertního týmu ODS Chládkův první půlrok.


Z rozhovoru Jana Jiřičky s Václavem Klausem mladším v iDNES.cz vybíráme:

Souhlasíte s návrhem snižovat státní příspěvek soukromým a církevním školám, o kterém se nyní diskutuje (více čtěte zde)?
Ne. Je to chytání politicky populární vlnky. Myslím, že sociální demokracie vyhrála volby trochu i s tím, že zvrátí církevní restituce. Na to se vykašlali a teď možná akorát trochu zavaří paní učitelce na církevní škole. Nestátní školy v Česku plní naprosto všechny standardy, počet a skladbu hodin, technické vybavení a ještě musí mít vysoké hodnocení České školní inspekce, aby dostaly 90 procent toho, co dostane za žáka státní škola. Řadě těch škol, na kterých se často ani neplatí školné, bude po změně financování hrozit zavření. Učitelé půjdou na pracák a studenti se rozprostřou na státní školy. Rozpočet bude ročně o půl miliardy chudší a ministr se tomu bude s premiérem hihňat na tiskové konferenci, jak si na ty soukromé a církevní školy došlápli. Kvalitu školství to ale nezmění ani o píď. Já bych raději zavíral školy, kde šedesát sedmdesát procent dětí neudělalo maturitu a nic se s tím neděje.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.