Přečtěte si: Chod školy stojí obec dost peněz

čtvrtek 26. června 2014 ·

Nedostatek žáků v základní škole trápí městys Vilémov. Na provoz školy navíc tamní radnice v poslední době doplácí stovky tisíc korun.

Z článku Štěpánky Saadouni v Havlíčkobrodský.Deník.cz vybíráme:

„Základní škola ve Vilémově je, co do počtu žáků, ve výjimce. V současné době navštěvuje naši školu necelá stovka žáků. Na její provoz doplácíme nyní navíc 700 tisíc korun, což je značná část ročního rozpočtu. Otázka je, jak to bude do budoucna a jak dlouho dokážeme naši školu za těchto podmínek udržet," konstatoval vilémovský starosta Jiří Lebeda. Celkově tak do základní školy investuje městys ročně asi 1,7 milionu korun. V minulosti to byl téměř rovný milion.

Městys se snaží základní školu udržet za všech sil. Jak upřesnil starosta, žáci, kteří mají nějaké vážné zdravotní problémy, které by jim komplikovaly výuku, dostávají „k ruce" asistenta. Jeho mzdu hradí městys. Ten ale neplatí jen asistenty, hradí také dopravu dětem, které do školy dojíždějí z okolních obcí autobusem.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.