Česká republika má zástupce ve finále The SCHOOL DANCE 2014, mezi 15 nejlepších se probojovala škola z Kolína

pondělí 9. června 2014 ·

4. Základní škola Kolín se dostala mezi patnáct nejlepších, kteří postupují do finále třetího ročníku mezinárodní taneční soutěže The SCHOOL DANCE 2014. Školu bude reprezentovat hiphopová taneční skupina ENDORLINO s vystoupením nazvaným REDKISS. To patřilo mezi nejpopulárnější videa v průběhu hlasování během celého května.


Video: http://www.schooldance.sk/videa/redkiss.html

„Stal se zázrak, budeme vystupovat ve Slovenském národním divadle v Bratislavě. Všichni máme z úspěchu velkou radost,“ říká Anna Arltová, trenérka skupiny, která na taneční scéně působí již pět let. O vítězi mezinárodní soutěže rozhodne odborná porota již 18. června ve Velkém finále, které se uskuteční ve Slovenském národním divadle v Bratislavě. Kolínská základní škola postoupila do finále na základě výběru odborné poroty.

V České republice se v letošním roce koná první ročník soutěže, do kterého se přihlásilo téměř 50 českých škol. O přízeň hlasujících se ucházelo celkem více než 400 videí (jednotlivců, párů nebo skupin) ze tří států. Nejvíce škol se zapojilo na Slovensku, kde se konal již třetí ročník soutěže. V prvním mezinárodním ročníku se do soutěže zapojily také školy z Polska. Tři finalisté soutěže vzešli z dvoukolového hlasování, které probíhalo v průběhu května. Deset videí ve finále je výsledkem rozhodnutí odborné poroty a dvě divoké karty udělil pořadatel soutěže.

Pořadatelem The SCHOOL DANCE 2014 je nezisková organizace EDULAB a taneční akademie DANSOVIA. V České republice je partnerem soutěže společnost EDULOGY, tvůrce digitálního vzdělávacího obsahu a provozovatel vzdělávacího portálu eKabinet.cz. Kromě videí školy vytvářely také interaktivní materiály zaměřené na prezentaci regionu, ze kterého škola pochází. Soutěž tak kromě pohybu podporuje aktivní využívání moderních digitálních technologií. Hlavní záštitu nad soutěží převzal Digitální lídr SR Peter Pellegrini.

Více na www.schooldance.cz

Více o portálu eKabinet.cz

eKabinet.cz je vzdělávací portál, který obsahuje více než 40 000 profesionálně vytvořených digitálních vzdělávacích materiálů pro mateřské, základní a střední školy. Jsou na něm k dispozici materiály z matematiky, fyziky, chemie, biologie, přírodopisu, přírodovědy, anglického jazyka a předškolního vzdělávání. Tvoří je multimediálně zpracovaný obsah ve formě videí, animací, simulací, 3D modelů, fotografií, obrázků, interaktivních cvičení a doplňkové materiály. Vzdělávací materiály jsou k dispozici online rozdělené podle předmětů a úrovní. Na jejich přípravě pro školy se podílí tým expertů z řad pedagogických a akademických pracovníků. Portál eKabinet.cz má přehlednou navigaci a vyhledávání materiálů podle klíčových slov a kategorií.

Provozovatelem portálu je česká společnost EDULOGY, která působí v oblasti elektronického vzdělávání. Věnuje se tvorbě digitálního vzdělávacího obsahu a e-learningovým technologiím pro mateřské, základní a střední školy, instituce, společnosti a širokou veřejnost. Produkty a technologie společnosti jsou zaměřené na podporu celoživotního vzdělávacího procesu. EDULOGY dlouhodobě spolupracuje s renomovanými tuzemskými a mezinárodními partnery, což jí umožňuje neustálé zkvalitňování svých produktů a poskytovaných služeb. EDULOGY se společně s Kontem BARIÉRY podílí na realizaci Programu podpory digitalizace škol, jehož hlavním cílem je digitalizace škol a jejich dlouhodobá podpora ze strany soukromého sektoru a neziskových organizací. V současné době jsou do něj zapojeny tisíce pedagogů z mateřských, základních a středních škol z celé České republiky.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.