5. 5.: Didaktický test a písemná práce z českého jazyka a literatury

sobota 3. května 2014 ·

Zkouška společné části maturitní zkoušky z českého jazyka a literatury je zkouška komplexní. Pro úspěšné absolvování celé zkoušky, je třeba uspět u všech tří dílčích zkoušek, kterými jsou didaktický test, písemná práce a ústní zkouška.


Písemné zkoušky z českého jazyka a literatury proběhnou v pondělí 5. května 2014.
Podrobnější informace k jednotlivým dílčím zkouškám naleznete v tematicky zaměřeném Maturitním zpravodaji č. 25.

Český jazyk a literatura – didaktický test
Začátek zkoušky: 8:00 hodin
Časový limit na vykonání zkoušky: 60 minut (Žáci s přiznaným uzpůsobením podmínek mají čas navýšen v souladu s platným posudkem Školského poradenského zařízení. Cizinci, kteří pobývají na území ČR nepřetržitě po dobu kratší než dva roky a tuto skutečnost uvedli na přihlášce k maturitní zkoušce, mají časový limit na zvládnutí didaktického testu navýšen o 15 minut.).
Povolené pomůcky: psací potřeby

Český jazyk a literatura – písemná práce
Začátek zkoušky: 11:30 hodin
Čas na výběr z 10 zadání: 25 minut
Časový limit na vykonání zkoušky: 90 minut (Žáci s přiznaným uzpůsobením podmínek mají čas navýšen v souladu s platným posudkem Školského poradenského zařízení. Cizinci pobývající v České republice méně než dva roky mají čas prodloužen o půl hodiny).
Povolené pomůcky: psací potřeby, Pravidla českého pravopisu.
Pro přípravu na písemnou práci z českého jazyka a literatury CERMAT připravil užitečnou příručku JAK NA TO – písemná práce z ČJL. Tuto příručku naleznete ke stažení v záložce Publikace k maturitě 2014.

Základní informace ke všem zkouškám společné části maturit naleznete v Žákovském průvodci maturitní zkouškou

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.