Povstalecká trilogie Divergence právě vrcholí

pondělí 28. dubna 2014 ·

Poznejte blízkou budoucnost, ve které možná budeme jednou žít. Světový bestseller v ČR

Nakladatelství CooBoo vydalo závěrečný díl strhující trilogie Divergence od Veroniky Rothové s názvem Aliance. Po senzačním úspěchu Divergence a Resistence sklízí pozitivní hodnocení také Aliance – pyšní se titulem nejprodávanější kniha roku 2013 na Amazonu v kategorii Fantasy a sci-fi pro mládež a stala se knihou roku 2013 také u čtenářů serveru goodreads.com.


Povstalecká trilogie Divergence uchvátila miliony čtenářů po celém světě – celosvětově se prodalo přes 73 mil. výtisků. První díl trilogie, Divergence, se dostal mezi TOP 10 bestsellery žebříčku The New York Times a obrovskému úspěchu se těší také mezi českými čtenáři. Filmové zpracování Divergence přijde do českých kin 1. května a určitě je na co se těšit – film Divergence je v současnosti v USA druhým nejrychleji vydělávajícím filmem.


Série Divergence je lákavým vyprávěním z prostředí postapokalyptického světa, který byl sužován válečnými konflikty tak dlouho, až se společnost rozdělila do pěti frakcí. Každá frakce představuje naprosto odlišný způsob života, věnuje se utužování určitých schopností a ctností. Všichni šestnáctiletí musí projít obřadem volby a zvolit si jednu z frakcí, do které budou patřit po zbytek života. Kdo neuspěje, zemře, nebo skončí mezi odpadlíky. Dobrodružný příběh Veroniky Rothové je plný naděje, soupeření, výzev, manipulace a mocenských bojů. Nechybí v něm však ani romantika, rodinné pouto a přátelství. 

Úvodní díl série, Divergence, seznámí čtenáře se světem jednotlivých frakcí. Beatrice Priorová se narodila ve frakci Odevzdanosti, ale vždy věděla, že mezi Odevzdané nepatří. Ve svých šestnácti letech stojí před volbou, která jí může změnit život. Test jejích předpokladů není ale jednoznačný. Její vlastnosti ji řadí hned do tří frakcí, což znamená, že je divergentní. Tris projde krutou zkouškou, díky níž je přijata do frakce Neohrožených. Postupně odhaluje, co její divergence znamená a jak se má vypořádat se svými schopnostmi. V Resistenci odhaluje Rothová čtenářům důvody, proč je ve frakční společnosti z pohledu některých vůdců nutno divergentní jedince eliminovat a blíže popisuje svět odpadlíků žijících v chudobě mimo frakce. V Alianci vyprávění graduje a autorka dokazuje, že měla příběh od začátku perfektně promyšlený. Vyjde najevo, jaké bylo pečlivě utajované tajemství Odevzdaných a že nic není takové, jak se zdálo být.


Celou trilogii zakoupíte s 15% slevou v e-shopu www.albatrosmedia.cz.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
23. ledna 2015 v 4:55  

Celkově se my triologie divergence (divergence,rezistence a aliance) líbila popravdě řečeno je to neuvěřitelný děj který nebere konce prostě nekonečný příběh který bych klidně prodloužil.
1 díl divergence je kniha nabitá střelným prachem který se proniká do těla s kladnými částicemi vše je popsané pěkně do detailu jak by čtenář očekával, hlavně tento díl je dostatečně okořeněný ke 3 třetině vyprávění kde Beatrice (Trice) potká se Čtyřkou. No ale to bych tu mohl rovnou popsat celí příběh.
2 díl rezistence trochu pozbývá té knižní reality, chybělo to jenom trošičku okořenit ale pořád tam je děj co za něco stojí, ale už tam jsou slepá místečka která jsou trošku nevhodná neboli přebytečná ale to vem čert. Stále je tam dostatek adrenalinu,strachu a střelného prachu.
3 díl aliance pozbývá smyslu plnost vše je tam zmatené roztržité a nepřehledné, jinými slovy je to příběh na pomalejší a pečlivější čtení. Kolikrát tam jsou scénky které tam vůbec nepatří. Tím nechci odrazovat od čtenáře stojí to za přečtení. Jenom co mě hodně vyděsilo je závěr knihy, ano možná to k tomu patří a upřímně ve filmu to bude veliký ale opravdu veliký doják, který by měli promítači brát v potaz ke každé vstupence dávat kapesníčky.
Jinak je ještě jeden díl který patří před tyto všechny díly divergence jedná se díl který se odehrál roky předtím, než Beatrice podstoupila obřad volby, ale tentokrát je to Tobias (Čtyřka) který jde na obřad volby a prochází vším co by nováček neohrožených měl podstoupit. Jinak se tu bavím o 4 dílu s názvem Čtyřka
můj osobní názor na kompletní triologii je povzbudiví a naplnující touhu hltat další stránky. Rozepsal sem se trochu moc a pochybuji že si to někdo přečte a jestli ano tak děkuji za přečtení. S příběhem sem byl velice spokojen až na pár šrámů ale který příběh je nemá že.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.