MŠMT dokončilo práce na novele zákona o pedagogických pracovnících

úterý 8. dubna 2014 ·

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek se dnes sešel se zástupci tripartity. Jedním z hlavních bodů jednání byla novela zákona o pedagogických pracovnících, která řeší problematiku tzv. nekvalifikovaných pedagogů.

Ministr školství zástupcům tripartity představil novelu a shrnul výjimky pro tzv. nekvalifikované pedagogy. Konkrétně se jedná například o to, že by ředitelé škol mohli na nezbytně nutnou dobu uplatnit výjimku pro některého ze svých zaměstnanců, který nesplňuje podmínky kvalifikace. Novela dále ředitelům škol umožní u těch zaměstnanců, kteří k 1. lednu 2015 dosáhnou věku 55 let a mají nejméně dvacetiletou praxi za katedrou, upustit od nutnosti odbornou kvalifikaci splňovat. V návrhu se myslelo také na tzv. rodilé mluvčí nebo odborné pracovníky ve školství, například umělce, trenéry, ale také mistry odborného výcviku. Návrh byl poslán do zkráceného připomínkového řízení.

Očekávám, že parlament rozhodne rychle,“ řekl ministr školství Marcel Chládek na tiskové konferenci.

„Jsme rádi, že pan ministr splnil, co si vláda dala do svého programu a vnímal naše argumenty,“ shrnul výsledek jednání tripartity předseda školských odborů František Dobšík.

1 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
8. dubna 2014 v 20:36  

Jenom, aby nám ten vítěz soutěže MŠMT Nakresli ideálního učitele, který bude jeden den ministrovat, tu novelu nezrušil.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.