Rawi Hage představuje Karneval fantasie

pátek 14. února 2014 ·

Noční taxikář ve víru karnevalu!

Nakladatelství Plus vydalo strhující román Karneval od Rawi Hageho. Autor ve své knize oslňuje kritiku i čtenáře silným smyslem pro příběh a zároveň osobitým citem pro jazyk. Za obě své předchozí knihy získal prestižní literární ocenění. Karneval vychází v úspěšné edici Crack up, která otvírá prostor pro nová jména talentovaných autorů a neotřelé příběhy.

Syn cirkusové artistky a potulného velbloudáře se živí jako noční taxikář a nechává si říkat Moucha. Každý večer usedá za volant svého korábu a pozoruje karnevalové hemžení noční havěti, bláznů, prostitutek, opilců a násilníků. Stává se nahodilým svědkem prazvláštních eskapád a jako vášnivý čtenář je obdařen bujnou fantazií. Rád polehává na perském koberečku zděděném po otci a nechává se na něm unášet do imaginárního světa, v němž se události z knih a ty skutečné prolínají jako ornamenty na tkanině pod ním...

Karneval přináší fascinující pohled na život velkoměsta, v němž autor s obdivuhodnou imaginací a smyslem pro ironii nabízí čtenářům uhrančivé popisy těch nejbizarnějších scének. Jeho brilantní styl a čím dál rychlejší tempo vyprávění nedají čtenáři vydechnout. „Rawi Hage je naprosto skvělý vypravěč. V Karnevalu upomíná trochu na Šeherazádu, která pomocí příběhů oddaluje vlastní smrt, a trochu Hrabala, o kterém je mimochodem v knize zmínka. Je to kniha, která vás přenese do prostoru, kde jsou si život a vyprávění natolik blízko, že je lze stěží rozlišit,“ říká o Karnevalu Martina Mašínová, šéfredaktorka nakladatelství Plus.

Románem Karneval Rawi Hageho doplňuje nakladatelství Plus populární edici Crack up o třetí svazek a navazuje na úspěšná vydání předchozích knih z této edice – románu Ponorka Joea Dunthorneho a schizofrenního příběhu o konci světa Johna Wraye, s názvem Spodek. V edici Crack up představuje Plus nová jména světové prózy, většinou mladé autory, kteří "prolamují" příběhem, svým stylem či úhlem pohledu zamrzající hladinu knižní nadprodukce, anebo v ní zdánlivě "selhávají" se svou opravdovostí a originalitou. Název edice tím také odkazuje ke slavné eseji F. Scotta Fitzgeralda z roku 1936 o smyslu neúspěchu a prohry v našem životě.

Ukázky stran:




Doporučená cena 299 Kč. Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu www.albatrosmedia.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.