Přečtěte si: Okamura navrhuje testovat děti, jestli nejsou deviantní

čtvrtek 16. ledna 2014 ·

Tomio Okamura reagoval na 10. výročí tragédie v Kmetiněvsi návrhem řešení, jak podobným incidentům zabránit. Na svém facebookovém profilu navrhl povinné preventivní prohlídky pro všechny "náctileté". Podle sexuologa Petra Weisse je to nesmysl, protože na počátku puberty není možné sexuální deviaci odhalit.


Z článku bja v Týden.cz vybíráme:

"Systémovým řešením, jak obdobný případům zabránit, je včas takto nemocné odhalit a následně mít nemoc lékařsky pod kontrolou. Proto mi odborníci tvrdili, že na počátku puberty je okamžik, kdy je možné deviaci na základě různých vyšetření odhalit. Když má někdo tuberkulózu, je rovněž ve společenském zájmu nemoc odhalit, aby se na nikoho nepřenesla," vysvětlil Okamura své stanovisko.

"Je běžný mechanismus, aby o nich veřejnost věděla, tedy odborníci aby o nich věděli. Hlavně aby rodiče věděli, že mají dítě s takovým postižením, a věděli, jak s tím žít a jak to tlumit. Celou věc jsem uveřejnil proto, že mě upozornili lékaři, že snížení hranice trestní odpovědnosti nic neřeší. Protože v případě chlapce z Kmetiněvsi jde o nemoc, jak uvedli soudní znalci," dodal.

4 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
16. ledna 2014 v 9:57  

Otestovat je třeba Okamaru. Jestli je vůbec možné jej pouštět mezi lidi.
Už delší dobu hovořím o tom, že vrcholní představitelé státní správy a samosprávy by před ustavením do svých postů měli předkládat posudek od psychologa o svojí způsobilosti v této oblasti, včetně úrovně iq. Nejlépe už v rámci výběrového řízení nebo umísťování na kandidátky. Vyvarovali bychom se všelijakých prapodivných prezidentů, předsedů vlád, hejtmanů, lídrů politických stran a podobně.
U učitelů by to mělo být samozřejmostí od jaktěživa. A kdyby nehrozilo naše vymření, tak i u budoucích rodičů.

Eva Adamová řekl(a)...
16. ledna 2014 v 12:03  

Polovina politiků by neprošla přes testy IQ (znám jednoho, který si uvádí tituly Bc. Mgr. PhDr. za sebou - vše z jednoho oboru a k tomu MBA, přestože nedá dohormady větu, která by měla hlavu a patu) a druhá polovina by neprošla přes psychologa. Kdo by nám pak proboha vládl?

Eva Adamová řekl(a)...
16. ledna 2014 v 12:04  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Nicka Pytlik řekl(a)...
16. ledna 2014 v 12:59  

Kdo by nám pak proboha vládl?

To je jako s manželkama. Zůstali bychom svobodní.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.