Ministr Marcel Chládek se ujal úřadu

pátek 31. ledna 2014 ·

Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes uvedl do úřadu nového ministra školství, mládeže a tělovýchovy Marcela Chládka. Současně poděkoval odcházejícímu šéfovi resortu Daliboru Štysovi.


Marcel Chládek se ujímá resortu po tříletém působení ve funkci stínového ministra školství. "Přicházím na ministerstvo s pokorou. Chtěl bych poděkovat odcházejícímu panu ministrovi i jeho předchůdcům. Vím, že tento resort je velmi složitý, velmi široký a jsem si vědom odpovědnosti, která je na mě kladena," uvedl ministr v projevu ke svému uvedení do úřadu. Marcel Chládek také zdůraznil nutnost navýšení finančních prostředků do českého školství, a to třemi způsoby - větším rozpočtem, lepším čerpáním prostředků z EU a vnitřními úsporami. "Chci navázat na projekty, které jsou dobré, jako Strategie 2020, jako je vysokoškolský zákon, který chci dopracovat a předložit poslanecké sněmovně ještě v letošním roce. Zároveň plánuji uvést v platnost rozpracovaný kariérní systém," prozradil ministr nejbližší plány a zároveň vyjmenoval své priority od předškolního až k vysokoškolskému vzdělávání.

Bývalý ministr Dalibor Štys poděkoval svému týmu za spolupráci a popřál nové vládě hodně úspěchů.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.