Ondřej Šteffl: Vzdělávání novou vládu zřejmě nezajímá

středa 18. prosince 2013 ·

EDUin publikoval komentář z MF Dnes, v němž Ondřej Šteffl komentuje znění koaliční smlouvy mezi ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Vytýká textu smlouvy především obecnost, vágnost a fakt, že si plete vzdělání a vzdělávání. Komentář vyšel v úterý 17. prosince.


Z komentáře Ondřeje Šteffla v EDUin.cz/MF Dnes vybíráme:

Předvolební heslo hnutí ANO bylo pěkné: „Aby tu chtěly žít i naše děti.“ Podle šetření PISA z roku 2012 mají ze všech účastnických zemí OECD naše děti nejmenší pocit sounáležitosti se školou a necítí se v ní šťastné. Budou zde chtít žít? A budou chtít do takových škol posílat své děti?

Naděje ale umírá poslední. Protože v koaliční smlouvě nic podstatného o vzdělávání vlastně není, nic nebrání tomu, připravit dobré vládní prohlášení. Vždy jsem byl k ministerstvu školství kritický a ani dnešní stav nepokládám za ideální. Musím ale říci, že představy mnohých úředníků ministerstva o budoucnosti českého vzdělávání jsou očividně mnohem, mnohem dál než sloučené představy tří stranických sekretariátů.

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
18. prosince 2013 v 13:56  

Ale vláda není Jééžišek, abychom se těšili, co hezkého nám přinese.
I tak to bude zase nadělení.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.