ČŠI: Zpráva o výsledcích výzkumu postojů rodičů žáků 5. ročníku

středa 4. prosince 2013 ·

Česká školní inspekce zveřejňuje Zprávu o výsledcích výzkumu postojů rodičů žáků 5. ročníku k otázkám spravedlivého přístupu ke vzdělávání a překonávání školního neúspěchu.

Výsledky šetření přinášejí důležité poznatky, které jsou v této zprávě interpretovány, shrnuty v závěrech a budou využity při tvorbě doporučení pro vzdělávací politiku.

Šetření bylo realizováno v rámci aktivity Překonávání školního neúspěchu v České republice individuálního projektu národního Kompetence III.






2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
4. prosince 2013 v 14:28  

Že by naši rodiče byli málo informovaní? Známek v žákovských habaděj, rodičák minimálně čtyřikrát do roka a každý kantor má vypsané konzultační hodiny. Navíc máme mobily, maily atd.

Já mám pocit, že rodiče slabých žáků jsou informovaní právě až moc dobře, proto přeci nechodí do školy na rodičáky. Vědí totiž velice dobře, že by tam bohužel poslouchali jen samé nepříjemné věci.

Jirka řekl(a)...
4. prosince 2013 v 19:20  

slabých žáků

Myslím, že mluvíte o líných a nevychovaných žácích. Opravdu slabého žáka chválím za každý opravdový úspěch a pokrok dvakrát a ještě děkuji rodičům za jejich pomoc s domácí přípravou. Zaslouží si to rodiče i žáci, protože všichni víme, jak to příroda zařídila.
Dnes jsem v jednom chrámu konzumu viděl boudičku s plyšovým psíkem. Školák už by asi ohrnul nos. Zkusil jsem, co ta věc umí. Po prvním cvaknutí se ozvalo: "Budeme se učit!" Po dalším cvaknutí se chtěl učit angličtinu. Pak se nedivte, že se děti bojí do školy, když jim všichni slibují, že se tam budou učit ještě víc. Hitem letošních Vánoc je podle reklamy výukový tablet pro děti. Milí přemotivovaní rodiče, hrajte si se svými dětmi sami. Naučíte je pro školu to nejdůležitější. Komunikovat s druhými lidmi (ne s plyšáky), snášet ostatní kolem sebe a být tolerantní k názoru druhých. To je ten nejlepší základ pro celoživotní učení se. Asi jsem se odchýlil od tématu, ale já myslel, že s hračkami se hraje a to učení je umně skryto. Platí to i opačně?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.