Přečtěte si: Česká šátková aféra: rasismus to je, ale zaměřený proti naší kultuře

sobota 16. listopadu 2013 ·

Českou veřejnost v těchto dnech radikálně rozdělila kauza dvou muslimských imigrantek, jedné ze Somálska a druhé z Afganistánu. Tyto muslimky si médiím stěžovaly na Střední zdravotnickou školu v Praze v Ruské ulici, která je podle jejich slov měla diskriminovat.


Z článku Lukáš Lhoťan v Reflex.cz vybíráme:

Například české školství se již několik let potýká s konfliktem kolem výuky dětí skupiny kazašských azylantů, které v Kazachstánu kvůli jejich radikálnímu islámskému přesvědčení považovali za hrozbu, zatímco Česká republika jim v počtu několika desítek rodin udělila azyl.

Tito muslimové odmítají posílat své děti na výuku kreslení, hudby či společného tělocviku. Jenže se o tom moc nemluví, neboť neziskové organizace podporující imigranty si uvědomují, že by to jen posílilo odpor české společnosti k přistěhovalectví muslimů a cílem těchto organizací je právě pomoci zde usídlit i muslimské přistěhovalce.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.