Akreditované kurzy tvůrčího psaní spisovatele Tomáše Zmeškala pro středoškolské učitele Středočeského kraje

pondělí 4. listopadu 2013 ·

Spisovatel Tomáš Zmeškal, autor románů Milostný dopis klínovým písmem, Životopis černobílého jehněte a knihy rodinných reportáží Sokrates na Rovníku, otevírá pro středoškolské učitele ze Středočeského kraje kurz Tvůrčí psaní ve výuce humanitních předmětů.


Jedná se o akreditovaný vzdělávací kurz DVPP, jehož cílem je přiblížit středoškolským pedagogům humanitních předmětů, jak používat techniky tvůrčího psaní ve svých hodinách a tím rozvíjet kreativitu svých žáků. Středoškolští pedagogové, kteří projdou těmito kurzy, získají teoretické znalosti o struktuře literárních textů, jazykových prostředcích a stylistice i praktické zkušenosti s vytvářením vlastních textů. Právě tato zkušenost s vlastním tvůrčím procesem může pedagogům napomoci citlivě vést žáky k jejich vlastní literární tvorbě a dále je v této oblasti motivovat. Absolventi kurzů budou mít i následně možnost konzultací s Tomášem Zmeškalem při zavádění těchto metod do své výuky.

Kurz je tvořen 4 lekcemi (20 hod), ve kterých je teorie propojena s praktickými literárními cvičeními a prezentací metodických přístupů k žáku. Práce s textem probíhá na vybraných dílech českých a zahraničních autorů a na vlastních textech účastníků. Kurz je veden formou workshopů, kdy lektor zpřístupňuje účastníkům techniky literární tvorby ve vzájemném dialogu, při kterém si mohou učitelé sami zkusit napsat literární texty, na kterých si uvědomí úskalí i příležitosti, které nám český jazyk a literatura poskytují.

Kurz je bezplatný a je zakončen certifikátem.

Realizátor: Centrum pro kulturní a sociální studie, Levá 3/29, 147 00 Praha
Místo konání: Praze 6 - Dejvice
Termíny konání kurzů: (kurz tvoří 4 lekcí)

1. běh: 9. říjen, 23. říjen, 13. listopad, 4. prosinec 2013 (středa) - obsazen
2. běh: 12. prosinec 2013, 16. leden 2014, 6. únor a 27. únor 2014 (čtvrtek) - 2 volná místa
3. běh: 5. březen 2014, 26. březen 2014, 23. duben a 7. květen 2014 (středa) - 4 volná místa
4. běh – plánován v říjnu - prosinci 2014 (termín bude upřesněn)

Informace a přihlášky: Dr.phil. Marie Buňatová, tel. 722 431 191, kurztvurcihopsani@seznam.cz

Více na www.homocreative.cz nebo na www.facebook.com/creativewriting

Kurz je realizován v rámci projektu Tvůrčí psaní ve výuce humanitních předmětů reg. č. CZ.1.07/1.3.48/02.0010 a je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.