Novomanželé - uživatelská příručka

pondělí 14. října 2013 ·

Nezbytné informace, tipy pro řešení problémů a rady pro první rok manželství

Pokud se zajímáte o tuto knihu, je tu jistá šance, že jste se nedávno vdala/oženil. Gratulujeme, že jste přežili svatbu – hosty, dodavatele pokrmů, příbuzné z manželovy a manželčiny strany, květiny, hudbu, hostinu, stres a závěrečný účet. Ale ačkoliv může svatební den zatlačit do pozadí vlastní svatbu, nezapomeňte, že skutečným smyslem je to, co přijde potom. Jestliže tato skutečnost vypadla z vaší mysli v průběhu celé svatby, jsme tu, abychom vám to připomenuli: jste oficiálně vdaná/ženatý. A co dál? 

Aby se vyjádřil stupeň obtížnosti čerstvého vstupu do svazku manželského, může pomoci jeho srovnání s jiným mučivým závazkem, který je ještě čerstvý ve vaší mysli: plánování svatby. To byla procházka parkem ve srovnání s tímto problémem. Jste podmíněni, abyste přemýšleli jinak, opírajíce se o spoustu materiálů, které existují na téma, jak plánovat svatbu. Ve skutečnosti je složitost plánování svatby nepřímo úměrná množství napsaných knih a vyprodukovaných reality show na téma – jak plánovat svatby.

Ve skutečnosti se většina expertů shoduje na tom, že první rok manželství je nejtěžší. Proč, ptáte se? Z mnoha důvodů: zvykáte si jeden na druhého. Vytváříte základy ke způsobu, jak bude fungovat vaše manželství. Učíte se, kdy dojít ke kompromisu, jak zdolávat rozdíly, jak zvládnout tchýně a tchány a všechny ostatní aspekty, které vcházejí do vašeho nového života jako páru. Už více nejednáte sólově.
Většina novomanželů žertuje o momentu, který se objeví záhy po návratu z líbánek, když uvidí partnerovy špinavé ponožky na podlaze a realita je „nakopne“ jako tuna cihel: “To je můj život. To jsou moje špinavé ponožky na podlaze. Napořád.“ Člověk to lépe zvládne, pokud tuto skličující představu vezme s humorem a pokud má příručku.

Tato kniha je míněna jako průvodce posvatebním obdobím, kdy pohádkový poprašek byl smeten pryč a co zůstalo, jsou dvě děti s velkýma kulatýma očima a hromada dárků k vrácení. Tato příručka pomůže s nesčetnými tématy, která přichází během prvního roku – včetně sloučení financí, rozhodování, kde strávit dovolenou, zařizování domu s omezeným rozpočtem (a se dvěma styly, které je nutno přizpůsobit), praktikování zdravé komunikace, zachovávání romantiky a mnoha dalších. Tato příručka si neklade za cíl doporučovat vám, že v době, kdy už nebudete novomanželi, byste měli vše chápat. Ale pomůže vám rozřešit i závažnější záležitosti a dá vám nástroje pro navigaci tohoto času plného extrémů, tohoto příběhu dvou měst.

Ukázky stran: 






Knihu s 25% slevou zakoupíte do 31. 10. 2013 v e-shopu knihy.cpress.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.