13. 11.: Soukromá zařízení zvou podruhé na celostátní den otevřených dveří

čtvrtek 24. října 2013 ·

Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska (SSŠČMS) naplánovalo na středu 13. listopadu celostátní den otevřených dveří na všech svých členských institucích. Zájemci tak budou mít šanci navštívit nejen základní a střední školy, ale také odborná učiliště či mateřinky, a to netradičně v jednom jediném termínu.


Letošní ročník bude již druhým v historii. Loňská premiéra totiž u rodičů a jejich dětí zaznamenala velký ohlas. „Den otevřených dveří pořádaný v jednotném termínu je pro Českou republiku unikátem a dokazuje vzájemnou spolupráci mezi školami, které jsou členy Sdružení,“ přibližuje Vladimír Kolder, předseda SSŠČMS. „Denně jsme konfrontováni s řadou mýtů, které o soukromých školách panují,“ dodává. Celostátní den otevřených dveří má být jedním z prostředků, jak proti nim bojovat. „Chceme veřejnost přesvědčit, že soukromé školy nabízejí oproti státním řadu bonusů. Ať už jde o moderní vyučovací prostory, individuální přístup k žákům nebo rodinnou atmosféru,“ vysvětluje Kolder.

Soukromé školy a školky nejsou na rozdíl od veřejných plně dotovány z rozpočtu, takže ke svému provozu mnohdy potřebují finanční podporu v podobě školného. Ze zákona si ovšem nesmí rozdělovat zisk, proto veškeré příjmy investují zpět do vzdělávání a provozu. Studenti tak pracují s kvalitnějšími pomůckami, zapojují se do atraktivních projektů a soutěží, komunikují s oborovými špičkami. „Dobrá soukromá zařízení nabízejí spoustu doplňkových činností, úzce například spolupracují s firmami v regionu, takže žáci mají šanci na zajímavé a netradiční praxe,“ doplňuje Kolder. „Osobní návštěva v rámci dne otevřených dveří je tím nejlepším způsobem, jak vybranou školu poznat. Pro bližší informace k organizaci celostátního dne otevřených dveří ale doporučuji sledovat webové stránky jednotlivých škol,“ uzavírá.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.