Stres ve škole a jak ho zvládnout

úterý 17. září 2013 ·

Už zase nová kniha pro učitele o stresu ve škole? Ano. Myslíme si, že to je smysluplné a potřebné. Ačkoli v této příručce nepřicházíme s žádnými převratnými objevy, přesto v oblasti vědeckého výzkumu stresu existují nové pozoruhodné poznatky, o které vás nechceme připravit. Najdete tu prakticky zpracované osvědčené i nové metody zvládání stresu, které vám umožní zmírnit každodenní stres za katedrou. 

V tomto novém rádci vás chceme překvapit … 
  • příklady z každodenního života 
  • novými metodami zvládání stresu 
  • cvičeními, která jsou určená nejen k individuálnímu vypořádání se s obtížnými situacemi, ale která vám také ukážou, jakým způsobem můžete zapojit i své sociální okolí 
  • možností zařadit cvičení okamžitě do svého běžného dne 
  • využitelností cvičení i v dalších oblastech života 
Jakou má tato příručka strukturu? Jak s ní můžete úspěšně pracovat?

Součástí každé kapitoly je krátký názorný příklad, který zábavnou formou přibližuje danou problematiku. Možná vám některá ze situací bude povědomá. Popis problematiky má objasnit psychologické souvislosti. Proč dochází k určité reakci? Proč se člověk v některých situacích cítí bezmocně nebo má pocit, že je jim vydán na pospas?

Díky několika krátkým testům se dozvíte více o svém vlastním chování – například jaké jsou vaše slabé a silné stránky, jaké strategie používáte často a kterým se spíše vyhýbáte.

Doplňující tipy a cvičení nabízejí konkrétní možnosti řešení, které vám mimo jiné usnadní rozeznat a zvládat stresové situace.

Ukázky stran:






Knihu s 25% slevou zakoupíte do 30. 9. 2013 v e-shopu knihy.cpress.cz.

4 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
17. září 2013 v 20:55  

A nebylo by lepší spíš odstraňovat případné příčiny školního stresu, než řešit, jak jej zvládat, byť zábavnou formou pomocí krátkých, názorných příkladů? Copak je škola nějaká válečná zóna?

Anonymní řekl(a)...
18. září 2013 v 6:57  

Stres ve škole? Ale jděte. Učitelské povolání je přece poslání a zábava. Ignorant

Pytlik Blaha řekl(a)...
18. září 2013 v 10:53  

Jak pak si asi ze zákona poradí takový zaměstnavatel s pracovními podmínkami, které zaměstnanci přivozují stres takovou měrou, že se o tom napíše kniha i s obrázky?

Zen řekl(a)...
19. září 2013 v 0:05  

"Mami, ja uz do te skoly nepujdu. Ucitele me nenavidi a deti si ze me delaji legraci."
"Musis, chlapce, musis. Jednou jses tam reditelem, ..."

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.