MŠMT: Nastartování nezbytných změn pro odborné vzdělávání není možné odkládat

pátek 13. září 2013 ·

Ministerstvo školství se nechce smířit s nepřijetím novely zákona o dani z příjmu, která měla mimo jiné přinést daňová zvýhodnění firmám a podnikatelům, kteří se zapojují či chtějí zapojit do odborného vzdělávání.


Ministr školství Dalibor Štys se hodlá příští týden spojit s ministrem financí, aby společně řešili otázku nepřijetí novely zákona o dani z příjmů. „Jde mi především o klíčový krok pro nastartování změn v oblasti odborného vzdělávání,“ uvádí ministr.

MŠMT se nechce smířit s tím, že s celým daňovým balíčkem neprošly právě změny týkající se daňových zvýhodnění pro firmy, které chtějí vytvářet podmínky pro spolupráci s odbornými školami a zajistit tak do budoucna kvalifikované pracovní síly a odborníky v jednotlivých oborech.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
13. září 2013 v 18:07  

Klíčový krok pro nastartování změn v odborném školství.... to je věta. Jakých změn a kam? Těžko se bude vracet do stavu v dobách, kdy to všechno normálně fungovalo. Kdy bylo odborné vzdělávání prováděno přímo podniky, které dnes už neexistují a odborné vzdělávání si vzalo pod svá křídla školství bez možnosti přímé vazby na praxi.

Anonymní řekl(a)...
13. září 2013 v 18:34  

v dobách, kdy to všechno normálně fungovalo.

A to bylo, prosím pěkně, cca kdy?

Pytlik Blaha řekl(a)...
13. září 2013 v 20:38  

Klíčový krok pro nastartování změn

Vývoj, především pak ve školství jde dopředu nezadržitelně a už se v to skoro přestávám orientovat. Ještě nedávno byl klíčové ty změny a hle, dnes jsou klíčové kroky pro jejich nastartování.
V každém případě se bez nějaké té klíčovosti neobejdeme. Jen doufám, že alespoň technologie zůstanou klasicky moderní.

Pytlik Blaha řekl(a)...
13. září 2013 v 21:46  

Poslední dobou pro úsporu času vynechávám ne příliš důležitá písmenka. Poněkud kontraproduktivně.
Tedy "...už se v tom skoro přestávám orientovat. Ještě nedávno byly klíčové...".

Simona CARCY řekl(a)...
15. září 2013 v 17:51  

Pane Blaho, neplacte, Vy vynechavate jen pismenka, v Karmelitske vynechavaji myslenky. Je to pravda snazsi, ale nejak jsem doufala, ze by mohli nejakou utrousit. Snad az Marcel....

Pytlik Blaha řekl(a)...
15. září 2013 v 18:41  

Obávám se, lépe jsem si jist, že se redukce časem projeví i u mne. Zůstanou už jenom ty dvě standardní lví myšlenky: nažrat a lehnout.

Zen řekl(a)...
15. září 2013 v 23:27  

Nebude to dlouho trvat a bude klicove stanoveni potrebnych zmen. Pokrok se zastavit neda.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.