Mladí debatéři mají svého patrona – Tomáše Sedláčka

středa 18. září 2013 ·

Etablovaná obecně prospěšná společnost Agora Central Europe spojila své síly s Tomášem Sedláčkem, autorem bestselleru Ekonomie dobra a zla. V polovině letošního září bude v prostorách kavárny NONA veřejnosti představena podoba jeho patronátu nad jejím debatním projektem Studentská Agora.


Studentská Agora letos slaví své 10. výročí. Patronát nad jubilejním ročníkem převezme Tomáš Sedláček, vysokoškolský profesor na FSV UK v Praze, hlavní makroekonomický stratég ČSOB, spisovatel a velký podporovatel debatování ve vzdělávacím procesu. Událo se tak dne 18. září 2013 v prostorách kavárny NONA v Praze.

Události se vedle Tomáše Sedláčka také účastní absolventi projektu Studentská Agora, jeho koordinátor Tomáš Bazala a ředitelka Agora CE paní Ivana Bursíková. „Studenti debatování berou jako zábavu. A přitom, se nenásilnou formou naučí prezentovat své názory, smysluplně pracovat s informacemi, logicky uvažovat a argumentovat. A to, když dnes umíte, máte vyhráno“, zasvěceně popisuje projekt jeho koordinátor.

Absolvent loňského ročníku Pavel Moudrý z Gymnázia Strakonice nadšeně uvádí, že „účastnit se této soutěže pro mě bylo cennou zkušeností do života. Člověk se spoustě věcí přiučí, i se zasměje, upřímně, lepší soutěže jsem se dosud nezúčastnil a jsem rád, že jsem mohl reprezentovat svoji školu a zkusit si debatovat před neznámými lidmi o tématech, se kterými se většina lidí v životě ani nesetká. Takže děkuji!“.

Studentská Agora úspěšně pořádá debatní klání pro studenty středních škol po celé České republice. Navazuje tak na silnou tradici debatování jako vyučovací metody, která má své kořeny v anglosaském prostředí a nyní má své nadšené zastánce v mnoha zemích světa. Debatování probouzí v studentech zájem o aktuální veřejné dění a pomáhá jim vytvořit si vlastní názor na kontroverzní témata.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.