Vysoké školy a výzkumné organizace dosáhnou na dalších 200 milionů korun z eurofondů

úterý 20. srpna 2013 ·

Ministerstvo školství zveřejnilo výzvu určenou vysokým školám a výzkumným institucím. Ty si tak budou moci požádat o dotaci na vzdělávání svých vědeckých pracovníků, kteří se následně uplatní v badatelsky orientované výuce na ZŠ, SŠ a VOŠ.


Výzva byla vyhlášena v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK). MŠMT má připraveno za tímto účelem 200 milionů korun.

Připravované projekty mají především doplnit neinvestiční aktivity předchozí výzvy zaměřené na materiální podporu přírodovědného a technického vzdělávání na základních a středních školách.

„Naším cílem je především další vzdělávání pracovníků v oblasti výzkumu a vývoje a využití výsledků jejich bádání v praxi. Projekty mají směřovat k popularizaci vědy a podpoře práce se středoškolskými studenty a žáky základních škol ve výzkumné sféře,“ uvedl ministr školství Dalibor Štys.

MŠMT chce prostřednictvím těchto eurodotací vhodně využít modernizované učebny technických a přírodovědných předmětů pro výuku a volnočasové aktivity žáků základních a středních škol a tím zvýšit jejich zájem o tento typ vzdělávání.

„Důležitým aspektem je také navázání dlouhodobé spolupráce a partnerství mezi základními, středními a vyššími odbornými školami na straně jedné a vysokými školami a vědeckými institucemi na straně druhé,“ dodal ministr Štys.

„Ministerstvo školství vycházelo během přípravy této výzvy z úspěchů podobných aktivit v již realizovaných projektech hrazených z eurodotací typu dětských univerzit, letních vědeckých kurzů pro pedagogy nebo IPn projektu Podpora technických a přírodovědných oborů,“ doplnil informaci náměstek pro evropské záležitosti Michal Zaorálek.

Realizace projektů by mohla začít v prvním čtvrtletí roku 2014.

Více informací naleznete zde: http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy/vyhlaseni-vyzvy-k-predkladani-individualnich-projektu-19

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2013 v 12:15  

O všechny tyto projekty se sníží platy učitelů v příštích letech. EU už nám je neproplatí, nechápu proč se ještě vypisují výzvy. Na čerpání je pozdě.

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2013 v 15:15  

Hloupý náměstek Zaorálek = hrobník českého školství

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2013 v 16:52  

Tento neschopný pán Zaorálek je nominant a člen za ODS, nezapomeňme na to za 2 měsíce. ODS má podle posledního průzkumu ještě stále skoro 6 procent hlasů, kdo tyto matláky zaorálky ještě volí? Vymeťme je ze sněmovny, aby nám už školství neřídili městští strážníci.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.