Tablety Intel podpoří interaktivní a skupinovou výuku

pondělí 19. srpna 2013 ·

Společnost Intel představila referenční design školního tabletu s balíkem eLearning aplikací Intel® Education Software. K atraktivitě výuky tedy přispívá mimo jiné funkce elektronické čtečky nebo možnost vykonávat různé pokusy ve specializované aplikaci například s nasazenou lupou nebo připojenou termální sondou. Komplexní přístup společnosti Intel vychází ze zkušeností získaných od více než deseti milionů učitelů a studentů ve více než sto zemích světa.


Společnost Intel zveřejnila referenční design školního tabletu s procesorem Intel® Atom™ a operačním systémem Android*. Intel Education Tablet má oslovit studenty a inspirovat je k vytváření zajímavého obsahu. Ve výbavě nechybí přední i zadní fotoaparát, integrovaný mikrofon, stylus a další prvky, které umožňují využít při výuce interaktivní a multimediální obsah. Možné je také připojení termální sondy nebo nasazení lupy.

Tablet je plně vybaven komplexním balíkem aplikací Intel Education Software. Za pozornost stojí zejména elektronická čtečka nebo nástroj pro pokusy a analýzu dat. Nechybí však ani malování. Tablet je rovněž vybaven softwarovými nástroji pro správu a zabezpečení, které mimo jiné umožní lepší ochranu studentů.

„Společnost Intel usiluje o to pomáhat učitelům dosahovat lepších výsledků prostřednictvím komplexních řešení zahrnujících hardware, software a digitální obsah odpovídající požadavkům 21. století,” říká John Galvin, viceprezident a generální manažer Intel Education. „Tablet, který představujeme, je dalším krokem na cestě, po které se ubíráme již deset let,” dodal.

Intel Education Tablet přichází ve dvou variantách. 10'' varianta je poháněna dvoujádrovým procesorem Intel® Atom™ Z2460, na kterém běží operační systém Android 4.0. Zařízení v této konfiguraci váží 0,75kg a výdrž baterie dosahuje 6,5 hodiny. Druhá varianta má 7'' displej, jednojádrový procesor Intel® Atom™ Z2420 a operační systémem Android 4.1. Váží pouhých 0,36kg a baterie vydrží 8 hodin. Oba tablety jsou vybaveny antivirovým zabezpečením McAfee Mobile Security* a jejich displeje chráněny protinárazovým systémem pro případ pádu.

Oba referenční designy jsou plně kompatibilní s platformou Intel Education, jež pomáhá více než 10 milionům učitelů a stovkám milionů studentů po celém světě začleňovat nové technologie do výuky.

O společnosti Intel

Společnost Intel (NASDAQ:INTC) je světovým lídrem v oblasti inovací informačních technologií. Navrhuje a vytváří nezbytné technologie, které tvoří základ výpočetní techniky po celém světě. Další informace o společnosti Intel jsou dostupné na www.intel.com/pressroom a blogs.intel.com.

2 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
19. srpna 2013 v 0:18  

vychází ze zkušeností získaných od více než deseti milionů učitelů a studentů

Tý jo. To je možná zatím jedno z nejrozsáhlejších šetření všech dob. Podařilo se mi najít akorát tak
V současné době probíhá celosvětově největší průzkum krásy pod hlavičkou Cosmopolitanu. Počítá se, že se k akci připojí zhruba milion čtenářek z celé planety.
No, nic moc.

A kdy začneme ty tablety fasovat? Už v přípravném týdnu?

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2013 v 12:11  


Mne by zas zajímalo, co všechno obnáší ten "Intel Education Software". Jestli to teda bude jen ta čtečka, malování a k tomu snad ještě pár aplikací na malou násobilku či anglická slovíčka, jak bývá zvykem, tak to naše školství nevytrhne, i kdyby to 1. září vyfasoval každý žák. Většina kantorů totiž nemá čas a ani nadšení několka málo jedinců neustále ne netu hledat, co by se jim hodilo, a na absolutní většině škol na takovou vymoženost jako jsou výukové programy a interaktivní učebnice naprosto nemají peníze.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.