Letní škola moderních učitelů

pátek 16. srpna 2013 ·

40 učitelů základních a středních škol z České republiky a Slovenska se již potřetí sjelo ve Zlínském kraji, konkrétně v Žítkové v samém srdci Bílých Karpat.

Microsoft pro ně, jako odměnu pro nejzapálenější a nejpokrokovější učitele využívající inovativní technologie ve výuce, připravil týden plný netradičních aktivit a zážitků. Na programu je řada přednášek, workshopů a ukázek nejmodernějších technologií, ale cílem je zejména vytvořit prostor pro sdílení zkušeností a zajímavých podnětů. Microsoft letos využil také svého partnerství s Khanovou školou a připravil účastníkům unikátní možnost vyzkoušet si tvorbu celosvětově známých videí Khan Academy - za využití takzvaného Bamboo tabletu. Účastníci Letní školy moderních učitelů tak mají jedinečnou šanci vytvořit první originální česká a slovenská Khanova videa a na nejlepšího autora čeká dokonce odměna právě v podobě Bamboo tabletu.

Fotografie z akce jsou k dispozici zde: http://sdrv.ms/13ydEKo.


6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
16. srpna 2013 v 15:02  

4 000 učitelů ZŠ a SŠ ze Slovenska a ČR? Ne, 40 učitelů :4 = 10 učitelů ZŠ + 10 učitelů SŠ z ČR. Opravdový přínos této nadnárodní společnosti českému školství. Zhruba 4000 ZŠ : oněmi 10 učiteli znamená 1 :400. Bravo!

Anonymní řekl(a)...
16. srpna 2013 v 16:10  

Že by už i Žítkovské bohyně přecházely z čarovných bylin na teblety?

Anonymní řekl(a)...
16. srpna 2013 v 17:46  

A ten nemoderní učitel vypadá prosím jak? Nejezdí autem, nelétá do Egypta, nepoužívá moderní technologie celých 45 minut výuky, ?

Pytlik Blaha řekl(a)...
16. srpna 2013 v 19:57  

Chci věřit, že je takto odměměno pokaždé jiných čtyřicet učitelů z obou zemí. Protože pak bychom tu měli už nejméně sto dvacet nejzapálenějších učitelů.
Chci věřit, že poměr zůčastněných učitelů byl ve prospěch slovenských kolegů, protože jsou na tom platově ještě hůř.
Chci věřit, že nejpokrokovější učitelé měli výlohy spojené s pobytem uhrazeny v rámci majkrosoftí charitativní činnosti.
Škoda jen, že nadnárodní společnost se ziskem nemálo miliard dolarů nenapadlo ony tablety účastníkům pobytu věnovat jako naši standardní evropskoprojektovou propagační propisku.

K2 řekl(a)...
21. srpna 2013 v 19:30  

Nechapu, proc nekteri maji pocit, ze na vsechno, co MS pro skoly a ucitele udela, musi reagovat a to jeste negativne. Kdyz nedavno MS podporil ceske skoly darem na porizeni tabletu, tak se vam to nelibilo. Kdyz jim ty tablety "jen" pujci, tak se vam to nelibi take. Dokazete pochopit, ze ty lidi tam byli dobrovolne, z vlastni vule a vetsina z nich i opakovane, protoze se jim proste ta akce libi. Nekteri z vas musi mit asi hodne velke problemy v beznem zivote, ze si je kompenzujete psanim komentaru za kazdou cenu. Byla snad nekde v clanku rec o nejakem nemodernim uciteli, Egypte, jizde autem apod?

Jinak kdyz se podivate na program akce, tak zjistite, ze MS prednasek tam bylo mnohem mene nez anglictiny, retoriky a dalsich prinosnych hodin, ale to byste museli sundat ty vase rude bryle...

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2013 v 20:26  

to K2

Souhlasím s poznámkou. Tady člověk nesmí vyřknout nic, co by ty konzervativce provokovalo. Ale nebude to barvou brýlí. Spíše velikostí kuličky, kterou si dotyční před sebou kutálejí a mají strach, aby jim ji někdo nechtěl umýt, když tak pěkně páchne.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.