Poznáváme peníze - Rozvíjejte finanční gramotnost nejmenších dětí

čtvrtek 15. srpna 2013 ·

Finanční gramotnost pro nejmenší

Problém nízkého finančního povědomí je v České republice značný. Tato knížka určená dětským čtenářům může být základem nápravy tohoto stavu. Text ilustruje populární formou i pomocí četných obrázků historii, smysl i postavení peněz v ekonomice. Společná četba s rodiči a následná diskuse tak mohou dětskému čtenáři pomoct ke správnému chápání významu peněz, ale i ke vhodnému chování k financím a hospodaření s nimi v dospělém životě.

prof. Ing. Jan Široký, CSc.
Ekonomická fakulta VŠB-TU Ostrava


Publikace dětem přiblíží následující témata:

  • Příběh peněz – vznik obchodování a peněz
  • Zlato – ušlechtilý druh peněz
  • Peníze v bance – rozmnožování peněz
  • Bohatí a chudí – majetní a nemajetní
  • Kapesné – peníze na vlastní výdaje
  • Nakupování – pohyb peněz  
 Ukázky stran:





Knihu s 25% slevou zakoupíte do 31. 8. 2013 v e-shopu knihy.cpress.cz.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
16. srpna 2013 v 17:51  

1 milion + 1 milion je 7 milionů v krabici od vína? Na letadlech CASA si lze vydělat až 650 milionů? Peníze od ProMoPra uložené v zahraniční bance mají větší úroky, než kdyby byly uloženy v tuzemsku? Stačí dřít jako kůň a odměny se vyšplhají na 300 tisíc a to ve státní tabulkové sféře? Nezapomeňme, že v ČR se počítá jinak, než v civilizovaných zemích!

Anonymní řekl(a)...
17. srpna 2013 v 19:07  

Lekce finanční gramotnosti by měli dostávat ministři a poslanci.

Je opravdu zábavné, že když se objeví nějaký problém ve společnosti, tak se zavede do škol nový předmět - finanční gramotnost, etická výchova, sexuální výchova, atd. atd. - ve školách se mají řešit celospolečenské problémy. Vychovávat se má přece hlavně příkladem a příklady, které děti a mládež vůbec mají v naší politické garnituře nebo v celebritách ypovídají o všem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.