O vítězství ve výtvarné soutěži Recyklované pohádky se bojovalo do poslední chvíle

čtvrtek 8. srpna 2013 ·

Výtvarná soutěž nazvaná Recyklované pohádky, jejímž organizátorem je školní vzdělávací program Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět, zná své vítěze. Nejúspěšnější autorkou se stala Monika Konštacká ze Střední školy dopravy, obchodu a služeb v Moravském Krumlově, jejíž obrázek získal podporu 1684 hlasů. V těsném závěsu zůstala Vanessa Pieszková ze Základní a mateřské školy Raškovice s 1621 hlasy. V kategorii pedagog se na prvním místě s 683 hlasy umístil Miloš Halúzka ze stejné školy.

Deset nejlépe hodnocených obrázků se stane ilustracemi ve stejnojmenné knížce Recyklované pohádky, do které příběhy píší známé osobnosti. Mezi nimi například Sára Saudková, Bára Nesvadbová či herec Lukáš Hejlík.

Neuvěřitelně vyrovnané hlasování

Do výtvarné soutěže projektu Recyklované pohádky bylo přihlášeno celkem 395 výtvarných prací. „Hlasování jsme přenesli na internet s podporou sociálních sítí. I díky tomu jsme zaznamenali nebývalý ohlas a boj o první místo trval až do poslední hodiny hlasování. První místo od druhého dělilo nakonec jen 63 hlasů,“ říká Ilona Johnová Koukalová, ředitelka Recyklohraní, o.p.s.                                           

Ocenění vítězů

Osmnáctiletá Monika Konštacká za první místo v kategorii žák/student získala tablet. „Mám velikou radost, že můj obrázek ve výtvarné soutěži Recyklované pohádky získal tolik hlasů a samozřejmě také z pěkné ceny, na kterou se těším, že si především o prázdninách náležitě užiji,“ uvádí ke svému vítězství studentka Monika Konštacká z Moravského Krumlova. Děti na druhém až desátém místě pak získaly společenské hry a vstupenky na muzikál Kapka medu pro Verunku nebo knížky. Kolektivní cenu, a to vstupenky na tentýž muzikál, vyhrál pro celou svoji třídu pedagog Miloš Halúzka. „Soutěžící na prvních deseti místech a také vítězný pedagog nezískali pouze věcné ceny, ale jejich výtvarné práce budou také použity jako ilustrace v publikaci Recyklované pohádky,“ říká Ilona Johnová Koukalová a dodává:„Vážíme si však všech soutěžících, kteří se do výtvarné soutěže zapojili a podpořili tak nutnost recyklace a třídění odpadů.“



Účastníci výtvarné soutěže byli převážně Moravané

Nejaktivnějšími účastníky výtvarné soutěže Recyklované pohádky byly školy. Na stránkách www.recyklovanepohadky.cz se tak o hlasy ucházelo 375 prací od žáků a studentů a 20 prací od pedagogů ze základních a středních škol. „Převážná většina zúčastněných škol byla z Moravy. O větší aktivitě moravských dětí svědčí i fakt, že všech deset výherců je z moravských škol,“ komentuje Ilona Johnová Koukalová.

Recyklované pohádky s VIP osobnostmi „recyklují“ dál
Vyhlášením výsledků výtvarné soutěže projekt Recyklované pohádky nekončí. Spolupráce dětí, škol a známých osobností bude završena vydáním publikace Recyklované pohádky. Do této knihy přispějí svými příběhy spisovatelka a novinářka Barbara Nesvadbová, fotografka Sára Saudková, hudebník a výtvarník Milan Cais, herec Lukáš Hejlík nebo stand-up komik Karel Hynek. Projekt podporuje i spisovatel Michal Viewegh. Příběhy od některých osobností je možné si již nyní přečíst na stránkách www.recyklovanepohadky.cz.

Více informací najdete na www.recyklovanepohadky.cz nebo www.recyklohrani.cz.

Žebříček vítězů ve výtvarné soutěži Recyklované pohádky
Kategorie žák/student
Počet hlasů
Věk
Škola
1.
Monika Konštacká
1 684
18
SŠDOS, Moravský Krumlov
2.
1 621
12
Základní a mateřská škola, Raškovice
3.
559
15
Základní škola a mateřská škola, Veřovice
4.
539
9
Základní škola, Buchlovice
5.
515
9
Základní škola Gajdošova, Brno
6.
504
8
Základní škola a mateřská škola, Troubky
7.
480
9
Základní škola Gajdošova, Brno
8.
480
10
Základní škola, Olomouc
9.
476
9
Základní škola, Buchlovice
10.
450
7
Základní škola, Bystré

Kategorie pedagog
Počet hlasů
Věk
Škola
1.
Miloš Halúzka
683
35
SŠDOS, Moravský Krumlov


Projekt Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět, vznikl v roce 2008 a jeho cílem je informovat a vzdělávat žáky či studenty MŠ, ZŠ a SŠ z celé ČR o problémech životního prostřední a nutnosti recyklace. V průběhu školního roku jsou vyhlašovány zajímavé úkoly s environmentální tématikou. Pedagogičtí pracovníci ke své práci mohou využívat učební materiál tzv. Ekoabecedy. Zájemci o praktickou výuku recyklace se mohou zapojit do nejrůznějších sběrových akcí na podporu zpětného odběru použitých baterií a drobného elektrozařízení. Do června 2013 se do programu zdarma registrovalo 3093 škol.

Projekt Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět je financován kolektivními systémy Asekol, Ecobat, Ekolamp a Elektrowin a autorizovanou společnosti Eko-kom. Výtvarnou soutěž Recyklované pohádky dále podporují Pražská správa nemovitostí a muzikál Kapka medu pro Verunku.

Bližší informace o aktivitách v rámci projektu, včetně  fotogalerie lze najít na stránkách www.recyklohrani.cz nebo na www.facebook.com/recyklohrani.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.