Známe již vítěze! Výsledky 35. Celostátní přehlídky SOČ.

pondělí 24. června 2013 ·

V neděli 16. června byly slavnostně vyhlášeny výsledky 35. ročníku Středoškolské odborné činnosti a předány ceny autorům nejlepších odborných prací v Rotundě brněnského výstaviště. Téměř 300 soutěžících přijelo do Brna obhajovat své projekty v 18 soutěžních oborech, které zahrnují všechny vědní oblasti – přírodovědné, technické a humanitní.


Porotci z vysokých a středních škol, pracovišť akademie věd a z praxe, kterých bylo téměř 90, se již dva týdny před zahájením přehlídky seznamovali s pracemi v elektronické databázi. V Brně měli ještě čas v rámci příslušné poroty nad pracemi diskutovat a pak už nastal den obhajob. Studenti představovali své projekty, odpovídali na otázky poroty a také na otázky z auditoria. Obhajoby byly zakončené besedou, která je příležitostí dozvědět se, jak soutěžící hodnotili obhajoby, co se jim na soutěži líbilo, k čemu mají připomínky. Soutěžní den byl stejně jako loni doplněn o prezentace projektů na posterech, která měla sloužit především většímu otevření soutěže veřejnosti, ale uvítali ji i soutěžící, kteří v průběhu vlastních obhajob neměli možnost si poslechnout prezentace z jiných oborů. A tak se aula a foyer Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity, kde se soutěž konala, změnily ve výstavní prostor plný zajímavých projektů.

Celkově se letošního ročníku soutěže, přestože klesá počet žáků středních škol, zúčastnilo o několik desítek soutěžících více než loni. Navíc úroveň soutěžních prací byla téměř ve všech soutěžních oborech hodnocena na závěrečné poradě předsedy soutěžních porot jako výrazně vyšší než v loňském ročníku.

Celostátní přehlídka se letos vydařila. Velkou zásluhu na tom má Jihomoravský kraj, který soutěž velkoryse podpořil a pracovníci Jihomoravského centra pro mezinárodní mobilitu, kteří zajistili výborné zázemí pro soutěžící a členy porot a připravili zajímavý doprovodný program.
Blahopřejeme vítězům a děkujeme Jihomoravskému kraji za podporu soutěže Středoškolská odborná činnost.

Výsledky naleznete v připojeném souboru v členění podle oborů a podle krajů.





Zdroj: SOC.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.