Infografika: Going BYOD

středa 12. června 2013 ·

Tisíce firem i škol přecházejí na strategii BYOD (Bring Your Own Device), tedy Přines si vlastní zařízení!


Going  BYOD


Please include attribution to OnlineColleges.net with this graphic.

4 komentářů:

xOn řekl(a)...
12. června 2013 v 20:21  

BYOD přináší jistě úžasné možnosti, téměř nepředstavitelné úspory a umožňují aplikaci nových technologií nejen ve školách. Zároveň však, přesně na opačné straně výhod, vyžadují neskutečně vysokou úroveň vzdělání a přehledu informatiků (pokud se pro aktivní využívání nevyžaduje jen například používání webového prohlížeče, což je v některých případech plně dostačující) i uživatelů. Docela by mě zajímalo, jak tento problém ve světě řeší. Já si kupříkladu nedokážu v současné škole představit spolupráci Windows XP, 7, 8, iOS, Androidu ve všech jejich verzích. Každopádně se jedná o metodu, která stojí za ověření.

Janek Wagner řekl(a)...
12. června 2013 v 21:23  

Pro školu to bude znamenat odklon od proprietárních software a přechod k multiplatformnímu řešení: tedy především online řešení pro prohlížeč (například HTML5). A těch je dost.

Pytlik Blaha řekl(a)...
12. června 2013 v 22:50  

Co si pamatuji, žáci si do školy vždycky nosili vlastní zařízení. Pokud je tedy měli. Tady ovšem půjde nejspíš o poněkud vyšší úroveň zužitkování zdrojů a nastavení řídících procesů (pardon, to mám z tý televize).
Řekl bych, že projektantům modernizace českých škol se poněkud rosí čelo. Sbohem provize! Ačkoli, jejich mistrovství v nalezení způsobů, jak se přisát k eráru je nepřekonatelné a fantazii se vymyká.
Ale já bych šel v úvahách dál. Přines si vlastní židli, medicimbal, mikroskop, příbor. Už se těším na ty karavany dětí s vozíky. V ideální případě si žáci přivedou i učitele a hlavně, hlavně vlastní vzdělávací program. Nejlépe pak prostě program pobytu. Nebo jsem to možná špatně pochopil.

Anonymní řekl(a)...
13. června 2013 v 22:01  

V takovém prostředí bych nechtěl odpovídat za bezpečnost. V.Š.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.