Do Recyklovaných pohádek je přihlášeno 395 obrázků, hlasujte a vyberte nejhezčí obrázky!

čtvrtek 30. května 2013 ·

Deset nejúspěšnějších výtvarných prací se stane ilustracemi v připravované knížce Recyklované pohádky. Své hlasy posílejte do 15. června 2013.


Do výtvarné soutěže nazvané Recyklované pohádky je přihlášeno celkem 395 výtvarných prací od dětí a pedagogů ze základních a středních škol. V těchto dnech až do 15. června probíhá na stránkách www.recyklovanepohadky.cz hlasování. Deset nejlépe hodnocených obrázků bude mít to privilegium stát se ilustracemi ve stejnojmenné knížce Recyklované pohádky, do které příběhy sepisují známé osobnosti. Mezi nimi například Sára Saudková, Bára Nesvadbová či herec Lukáš Hejlík. Projekt probíhá v rámci školního vzdělávacího programu Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět, který hravou formou vede děti k třídění odpadu a ke zpětnému odběru použitých drobných elektrozařízení a baterií.

„Do výtvarné soutěže nazvané Recyklované pohádky své práce zaslalo 375 žáků a studentů a 20 pedagogů,“ říká Ilona Johnová Koukalová, ředitelka Recyklohraní, o.p.s. „Líbí se nám, jak žáci, studenti a tentokrát i učitelé dokáží neverbálně vyjádřit svou potřebu žít v čistém světě, jak třídění i recyklace se pomalu, ale jistě stávají součástí jejich běžného života, a naopak, jak chování, které neodpovídá zodpovědnému přístupu k okolí, je pro ně nežádoucí.“

Spolupráce dětí, škol a známých osobností bude završena vydáním publikace Recyklované pohádky. Do této knihy přispějí svými příběhy spisovatelka a novinářka Barbara Nesvadbová, fotografka Sára Saudková, hudebník a výtvarník Milan Cais, herec Lukáš Hejlík nebo stand-up komik Karel Hynek. Projekt podporuje i spisovatel Michal Viewegh. Příběhy od některých osobností je možné si již nyní přečíst na stránkách www.recyklovanepohadky.cz. Vedle motivace v podobě toho, že vítězné dětské výtvarné práce budou využity v chystané publikaci Recyklované pohádky, budou autoři nejlepších kreseb odměněni věcnými cenami.

„Obrázky jsou vloženy, a tak je ukončena první etapa projektu Recyklované pohádky. Tím ale nic nekončí a od 21. května až do 15. června probíhá hlasování, kdy nejen děti, ale i rodiče a široká veřejnost mohou hlasovat a určit vítěze,“ upřesňuje Ilona Johnová Koukalová a dodává: „Hlasování probíhá na stránkách www.recyklovanepohadky.cz, ale také prostřednictvím sociální sítě Facebook. Výsledky dětské výtvarné soutěže budou oznámeny do 20. června.“

Do školního vzdělávacího programu Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět, se již zapojilo 3 086 škol. Právě školy byly nejaktivnějšími účastníky projektu Recyklované pohádky a do výtvarné soutěže vkládaly soutěžní obrázky svých děti i učitelů školy z celé České republiky. Nejvíce obrázků vložila škola z Pardubic. Nejmladšímu účastníkovi, který se se svým obrázkem nominoval, je 5 a nejstaršímu 41 let. Více informací najdete na www.recyklovanepohadky.cz nebo www.recyklohrani.cz.

Projekt Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět, vznikl v roce 2008 a jeho cílem je informovat a vzdělávat
žáky či studenty MŠ, ZŠ a SŠ z celé ČR o problémech životního prostřední a nutnosti recyklace. V průběhu školního roku jsou vyhlašovány zajímavé úkoly s environmentální tématikou. Pedagogičtí pracovníci ke své práci mohou využívat učební materiál tzv. Ekoabecedy. Zájemci o praktickou výuku
recyklace se mohou zapojit do nejrůznějších sběrových akcí na podporu zpětného odběru použitých
baterií a drobného elektrozařízení. Do března 2013 se do programu zdarma registrovalo 3086 škol.
Projekt Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět je financován kolektivními systémy Asekol, Ecobat, Ekolamp a Elektrowin a autorizovanou společnosti Eko-kom. Výtvarnou soutěž Recyklované pohádky dále podporují Pražská správa nemovitostí a muzikál Kapka medu pro Verunku.

Bližší informace o aktivitách v rámci projektu, včetně fotogalerie lze najít na stránkách www.recyklohrani.cz nebo na www.facebook.com/recyklohrani.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.