Ministr školství Petr Fiala se setkal s řediteli gymnázií ČR

pátek 5. dubna 2013 ·

Konference Asociace ředitelů gymnázií České republiky se dnes účastní také ministr školství, mládeže a tělovýchovy Petr Fiala s příspěvkem na téma Reforma financování regionálního školství.


Třídenní konference, která začala ve středu, má na programu témata jako Pregraduální příprava na fakultách vzdělávajících učitele, Úloha a postavení víceletých gymnázií či Ekonomické podmínky pro činnost škol. Právě posledně jmenované téma je na programu dnes.

"Máme dobré školy, na kterých učí kvalifikovaní učitelé a které mají mnoho pozitivních výsledků. K takovým patří i Vaše gymnázia. Všechny školy, které se chtějí podílet na změnách, nebo jsou samy nositeli změn, jsou důležitým prvkem systému," uvedl na konferenci Petr Fiala s tím, že Ministerstvo už představilo a podniká konkrétní kroky k tomu, aby se situace a podmínky českých žáků a učitelů mohly měnit. "Abychom měli motivované učitele, kteří učí děti dovednostem potřebným pro život a vedou je k přemýšlení a abychom měli efektivní síť středních škol, které žáky připraví na výkon povolání, nebo na další studium," dodal ministr a připomněl koncepci 2x5 kroků ke kvalitnímu školství.

Následně Petr Fiala představil účastníkům konference návrh nejdůležitějších změn v systému financování regionálního školství.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
5. dubna 2013 v 14:09  

Hm. Bla, bla, bla. A zase bla, bla, bla. A ještě jednou bla, bla, bla. Mlácení prázdné slámy... Něco konkrétního a k věci? Bude? Někdy?

Pytlik Blaha řekl(a)...
5. dubna 2013 v 14:32  

Dodám už jen: ha ha ha.

Abychom měli motivované učitele...

Úplně se chvěji nedočkavostí, až k tomu motivování dojde. Jak to asi bude, říkám si za podvečerního snění. Úsměvem, vlídným slovem, poplácáním po ramenou? "Zrovna jsme si tuhle, pane kolego, na poradě říkali, co jen bychom si bez vás asi tak počali?" To abych se pak ve zkompetentňovacím procesu úplně a dočista přetrhl.
Jen doufám, že mne včas vhodnou formou upozorní, že k mému zmotivování už co nevidět dojde. Aby to náhodou se mnou neseklo vo zem.

Anonymní řekl(a)...
5. dubna 2013 v 20:52  

Úplně se chvěji nedočkavostí, až k tomu motivování dojde

U nás k tomu motivování již došlo. Je jasné, že pro 2 kantory nebude od září úvazek. Možná byste se divili, jak náhle klesl počet lékařských ošetření v pracovní době, nutných návštěv úřadů v pracovní době a různých neodkladných akcí, které bylo nutno vyřídit v pracovní době.
Pojem pracovní doba berte prosím ve významu "doba, ve které měl učitel konat přímou vyučovací povinnost".

Pytlik Blaha řekl(a)...
5. dubna 2013 v 21:18  

Pokud měl ministr na mysli tento druh motivace, tak to jo. Já zprvu myslel, že je to ta ťuťi muti, jako s dětičkami. Ani pozdvihnuté obočí, natož příkřejší slovo.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.