"Láska, sex a něžnosti v říši živočichů a rostlin" je téma ústředního kola Biologické olympiády

pondělí 15. dubna 2013 ·

Ve dnech 22. – 26. 4. 2013 proběhne na České zemědělské univerzitě v Praze (ČZU) Ústřední kolo 47. ročníku Biologické olympiády (BiO). Na základě výsledků krajských kol BiO kategorie A se do něj nominovalo 36 soutěžících z celé České republiky. Absolutní vítěz se stane členem národního reprezentačního týmu pro Mezinárodní biologickou olympiádu, jejíž 24. ročník organizuje Švýcarsko v červenci 2013 v Bernu www.ibo2013.org.


Spoluorganizátorem akce je Fakulta lesnická a dřevařská a Fakulta životního prostředí ČZU ve spolupráci s partnery soutěže. Kreativní autorský tým připravil pro soutěžící vysoce atraktivní úlohy aktuálně na téma „Láska, sex a něžnosti v říši živočichů a rostlin“. Struktura soutěžní části tradičně zahrnuje určování přírodnin, práci v terénu, několik laboratorních úloh, test všeobecných biologických vědomostí a pochopitelně oblíbená autorská řešení. Podle slov vedoucího týmu, Mgr. Vojtěcha Baláže z Fakulty veterinární hygieny a ekologie Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně, je opravdu nač se těšit: „Na účastníky čeká nabitý soutěžní program, který důkladně prověří jejich znalosti a kvality.“ Organizátoři věří, že si soutěžící odnesou kromě cen, zážitků a nových přátelství i spoustu nových dovedností a cenných zkušeností do života.

V rámci doprovodného programu navštíví účastníci mj. unikátní výstavu „Ilustrátoři přírody 2013 – živočichové střední Evropy“, kterou představí ČZU ve dnech 24. 4. – 10. 5. 2013 v prostorách Mezifakultního centra environmentálních věd. Slavnostní zakončení s vyhlašovacím ceremoniálem a společenským večerem se uskuteční v Kruhové hale ČZU za přítomnosti celé řady významných hostů.

Záštitu nad akcí převzal primátor hl. m. Prahy doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc., zástupce generálního ředitele Generálního ředitelství pro zdraví a ochranu spotřebitelů Evropské komise v Bruselu doc. RNDr. Ladislav Miko, Ph.D. a rektor České zemědělské univerzity v Praze prof. Ing. Jiří Balík, CSc.

Biologická olympiáda

Biologická olympiáda je předmětová soutěž ve znalostech z přírodopisu a z biologie určená žákům základních a středních škol. Každoročně ji vyhlašuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Organizačním zajištěním je pověřena Česká zemědělská univerzita v Praze. Odborným garantem a řídícím orgánem soutěže je Ústřední komise Biologické olympiády.

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství, lesnictví, ekologie, technologií a techniky, ale i s ekonomikou a řízením. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím včetně školních podniků umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu a zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.