V Praze bude otevřeno nové mezinárodní víceleté gymnázium

sobota 9. března 2013 ·

Zájemcům o kvalitní středoškolské vzdělání přibude od září 2013 nová studijní příležitost.


V mimořádně atraktivním prostředí Valdštejnské ulice přímo pod hradbami Pražského hradu bude totiž otevřeno nové mezinárodní víceleté gymnázium Park Lane International School. Škola nabídne vzdělání založené na britských a v programu IB Diploma na mezinárodních osnovách

a individuálním přístupu. Kapacita školy je 200 žáků v rámci všech ročníků. Výuka bude probíhat v angličtině a studium bude zakončeno mezinárodně uznávanou zkouškou (IB Diploma), která je jedním z kritérií pro přijetí na řadu prestižních zahraničních univerzit a velmi dobře připravuje studenty i pro pracovní trh. Mezinárodní víceleté gymnázium Park Lane International School nabídne díky speciálnímu programu možnost mezinárodního vzdělání i dětem, které zatím nemají dostatečnou znalost angličtiny.

Díky stanovenému počtu žáků zajistí škola inspirativní studijní prostředí a výuku s důrazem na rozvoj osobnosti, samostatnost, sebedůvěru, vzájemný respekt i praktické řešení problémů.Samozřejmostí jsou zkušení pedagogové a moderně zařízené učebny včetně laboratoří a uměleckých ateliérů. Osnovy školy jsou samozřejmě uznány českým Ministerstvem školství.

„Jsme rádi, že v nádherném prostředí historického centra Prahy můžeme nabídnout moderní vzdělání mladým lidem z celého světa,“říká ředitel víceletého gymnázia Park Lane International School Paul Ingarfield, který má s působením v mezinárodním vzdělávání více než třináctileté zkušenosti.

„Na střední škole dochází k výraznému profilování studentů, a je proto potřeba věnovat mimořádnou pozornost tomu, aby každý mohl rozvíjet svou osobnost a talent podle vlastních schopností. Zvolili jsme proto takové osnovy a výukové postupy, které nám to umožní. Založené nejsou na množství učiva, ale na jeho praktické využitelnosti jak pro následné studium na prestižních vysokých školách, tak i v rámci další kariéry našich žáků,“upřesňuje Paul Ingarfield a dodává:„Pro budoucnost studentů v moderní společnosti je důležité také mezinárodní prostředí, se kterým se u nás přirozeně seznámí.“

Studenti víceletého gymnázia budou během svého studia skládat několik typů zkoušek. Nejprve půjde o mezinárodně uznávané zkoušky IGCSE (Year 11). Celé studium pak bude zakončené složením mezinárodní maturity IB - International Baccalaureate (Year 13). Pro studenty české národnosti je nedílnou součástí osnov také český program, v jehož rámci je zajištěna kvalitní výuka českého jazyka, v němž probíhá také výuka dalších vybraných předmětů. Tento program otevírá českým studentům dveře i na české vysoké školy.

Kromě již zmíněných moderně vybavených učeben, laboratoří a uměleckých ateliérů nabídne škola žákům také knihovnu se studovnou, multifunkční sportovní hřiště či krásnou zahradu.

Veřejnosti bude objekt nové školy poprvé představen letos v březnu, konkrétně 5.3.2013, v rámci Dne otevřených dveří. Park Lane International School má již několikaleté zkušenosti s poskytováním mezinárodního vzdělání na úrovni mateřské a základní školy.

Umístění nového víceletého gymnázia Park Lane International School:



Základní informace o Park Lane International School

Mezinárodní základní škola Park Lane International School, sídlící v Praze ve Střešovicích (Norbertov 3), poskytuje již od roku 2006 kvalitní mezinárodní vzdělání v angličtině dětem všech národností, a to na úrovni mateřské a základní školy. Výuku vedou kvalifikovaní učitelé, kteří mají zkušenosti s působením na mezinárodních školách po celém světě. Škola má kapacitu pro 200 dětí, a tak výuka probíhá v komorní, téměř rodinné atmosféře, kde se děti, učitelé i rodiče navzájem znají. Vzhledem k počtu studentů na jednoho učitele zajišťuje škola individuální přístup ke všem žákům. Výuka je vedena podle britských osnov a studenti skládají britské zkoušky, nechybí však ani český program, který je nedílnou součástí osnov školy. Park Lane International School zajišťuje pro své žáky také zájmové kroužky, sportovní a kulturní akce a výlety. Víceleté gymnázium Park Lane International School bude otevřeno od školního roku 2013/2014 ve Valdštejnské 151 na Praze 1 a jeho kapacita bude rovněž 200 studentů. Vzdělání bude zakončeno mezinárodně uznávanou zkouškou IB (International Baccalaureate).Podrobnější informace naleznete na http://www.parklane-is.com/.

DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE

Park Lane International School: Stipendijní program pro talentované studenty


5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
9. března 2013 v 13:25  

To je myšleno vážně, že místo redukce počtu středních škol budeme zakládat stále nové a další? Pokud je tahle tak skvělá, pak by se měla minimálně jedna neskvělá zrušit. Kde chcete brát porád tolik nadaných žáků? klonovat?

Ondřej Šteffl řekl(a)...
9. března 2013 v 15:22  

školné 350 000 Kč ročně...

Anonymní řekl(a)...
9. března 2013 v 15:59  

No tak třeba to teď bude nový vzor Jednotné školy v ČR... Doufám, že Brusel vše zaplatí.

Jan Hučín řekl(a)...
9. března 2013 v 21:37  

Brusel nic neplatí, ty peníze jsou původem vybrané na daních od občanů členských států EU, tedy mj. i nás.

Anonymní řekl(a)...
9. března 2013 v 23:24  

školné 350 000 Kč ročně...
No, to je pane Šteffle za bubičku, že?
Není to gympl pro Marťany?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.