8.4.: Konference Jom ha-šoa 2013 - 70. výročí povstání ve varšavském ghettu

čtvrtek 21. března 2013 ·

Letos si připomínáme 70 let od začátku povstání židovských vězňů nacistického ghetta ve Varšavě. Právě tato událost byla v 50. letech zvolena za den, který bude každoročně upomínat na hrdiny protinacistického odboje a odporu, ale i všechny muže, ženy a děti, kteří museli vzdorovat nacistickému útlaku ve svém každodenním životě. K 70. výročí těchto událostí je pořádána mimořádná konference pro učitele.

Hlavními hosty konference budou Lior Inbar – historik a lektor Muzea bojovníků ghetta v izraelské Galileji – prvního muzea holocaustu na světě, které nese odkaz varšavského povstání, a Justyna Majewska z Muzea historie polských Židů ve Varšavě.

Účast na konferenci, včetně občerstvení a materiálů, je zdarma. Zájemcům bude vystaveno potvrzení o účasti pro zaměstnavatele.

Další informace a přihlášku najdete na www.nasinebocizi.cz. V případě dotazů nás prosím kontaktujte na e-mailové adrese aneta.plzakova@terezinstudies.cz.

Předběžný program konference:

09.00 – 10.30  Lior Inbar: Povstání ve varšavském ghettu – Osobní výpovědi bojovníků ghetta

10.45 – 12.00  Justyna Majewska: Reakce polského obyvatelstva na povstání v ghettu

12.00 – 12.45  Reflexe připomínání povstání v současné společnosti a ve vzdělávání – DISKUSE

12.45 – 13.45 – Přestávka

14.00 – 15.00  Prezentace metodik vytvořených v projektu NAŠI NEBO CIZÍ? + diskuse

15.30 – 17.00  Účast na veřejném čtení jmen obětí holocaustu-šoa, náměstí Míru v Praze

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.