Učitel jako hrdina - propagační trailer PF UJEP zhlédly za 24 hodin tisíce lidí

sobota 2. února 2013 ·

Na facebookové stránce ústecké pedagogické fakulty bylo 29. ledna 2013 zveřejněno propagační video ve stylu traileru k akčnímu filmu. Během prvních 24 hodin video na sociální síti sdílelo 153 uživatelů. Nejen díky nim tak po uplynutí 48 hodin od zveřejnění na serveru youtube.com zhlédlo trailer více než 10 000 uživatelů, což je v případě veřejných vysokých škol nezvykle vysoké číslo.


Video, ve kterém autoři pohlížejí na poslání pedagogické fakulty s nezastíranou nadsázkou, vzbudilo na internetu veskrze pozitivní reakce: „Pěkně udělaný video, sakra teď mám chuť vzdělávat.“, „Dokonale řečeno…protože ačkoli si občas zanadávám… prostě mě ta škola baví“, „No do háje, to vypadá, tak důležitě, jako bychom se připravovali na práci v NASA“.

Přestože v traileru také „zapomněli na okurku“ (jak často upozorňují uživatelé na facebooku i youtube), dostalo se díky zájmu uživatelů propagační video na titulní stranu portálu youtube.com, kde zaujalo čestné místo mezi záběry nově zvoleného prezidenta ČR.

„Jsme velmi rádi, že trailer naší fakulty dokázal na youtube konkurovat i takovým trhákům, jako jsou ty s naším novým panem prezidentem. V současné době musí být učitel vlastně akční hrdina, takže se těším, až náš trailer uvidím vedle toho na Skyfall,“ komentoval s úsměvem na tváři úspěch traileru děkan Pedagogické fakulty UJEP doc. PaedDr. Pavel Doulík, Ph.D.

Na realizaci snímku, ve kterém hlavní role ztvárnili studenti i pedagogové fakulty, se podíleli také herci ústeckého Činoherního studia Jan Plouhar a Nataša Gáčová. Režie a střihu se ujal autor mnoha virálních internetových videí Janek Rubeš, hudbu připravil student PF David Deyl a o zvuk se postaral David Solař, který se podílel například na aranžmá a orchestraci hudby ke Kozímu příběhu.

Video je k dispozici na adrese: http://youtu.be/nWm7oeqmzlM

Mgr. Michal Červenka, pracovník Public Relations PF UJEP

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
2. února 2013 v 18:45  

"video zhlédlo neobvyklé množstí lidí"

Teď jde ještě o to, jestli je to zhlédnutí spíše podpořilo, nebo odradilo v zájmu o ústeckou Sorbonnu.

Anonymní řekl(a)...
2. února 2013 v 20:27  

Skoro bych to bral i vážně .. ale kdo tam bude ty profesionální skvosty učit? Ti co dosud?
Víte jakou skříňku se snažíte otevřít?

Anonymní řekl(a)...
2. února 2013 v 20:44  

Kantořina je poslání, to je fakt. Já jenom, aby věděli do čeho jdou .. :-)

Úryvek z médií .. "Pouliční gangy mladistvých nebo čerstvě plnoletých lupičů jsou stále vážnějším problémem měst ČR. Potvrzují to policisté s tím, že problém se týká zejména velkých měst, jako jsou Praha, Ostrava a Brno. Nejvíce pouličních trestných činů, které spáchaly skupinky dětí do 17 let, je v Moravskoslezském kraji, kde jich loni policie objasnila 118, což představuje pětinu v rámci celé republiky. Většinou jde o loupeže, krádeže či úmyslná ublížení na zdraví."

Anonymní řekl(a)...
2. února 2013 v 21:08  

Proto se nedivme, že nejedna absolventka pajdy, po seznámení se školskou praxí, jde se rovnou živit k policii české republiky. Na odd. práce s mládeží a mladistvými delikventy ji vezmou jako odbornici - a platově je na tom nesrovnatelně líp než chudák učitel. V suchu, teple, hlava mnohem klidnější než ve školním terénu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.