Stanovisko MŠMT k otázce platnosti zrušení Sdružení mladých ochránců přírody

pondělí 3. prosince 2012 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy respektuje pravomocný rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 3 ve věci zrušení Sdružení mladých ochránců přírody.


V rozsudku se uvádí, že rozhodnutí ze dne 27. 3. 2012, kterým se zrušuje Sdružení mladých ochránců přírody (dále jen „SMOP“), číslo organizace: 01/SMOP, IČO: 49629212, se sídlem Koněvova 243, Praha 3 bez likvidace a jeho majetek, práva a povinnosti přecházejí na Občanské sdružení Mladí ochránci přírody, IČ: 22875352, NENÍ V SOULADU SE STANOVAMI ŽALOVANÉHO A SE ZÁKONEM…

Na základě rozhodnutí soudu tedy občanské sdružení Mladí ochránci přírody (dále jen „MOP), IČO 22875352, není Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy uznáno jako nástupnická organizace SMOP. Za poskytnuté finanční prostředky, které MŠMT poskytlo ve prospěch SMOP na rok 2012, tedy zodpovídá Český svaz ochránců přírody jakožto zřizovatel základní organizace SMOP, a nikoliv sdružení MOP, které s finančními prostředky nakládalo.

MŠMT v součinnosti s oběma stranami řeší technické záležitosti související s vrácením poskytnutých dotací a s realizací soutěží, které obě organizace paralelně pořádají.

Titul „Organizace uznaná MŠMT pro oblast práce s dětmi a mládeží“ smí využívat pouze Sdružení mladých ochránců přírody.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zároveň velmi pozorně monitoruje vývoj právních sporů, které jsou mezi oběma subjekty vedeny.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.