Přečtěte si: Pohraničník a politruk z KSČM vede krajské školství. Chystá se rebelie

pondělí 3. prosince 2012 ·

Petice za odvolání Václava Sloupa (KSČM) z funkce karlovarského krajského radního nasbírala za první tři dny stovky podpisů. Sloup působil za totality jako politický pracovník u útvaru pohraniční stráže. Hejtman Josef Novotný (ČSSD) říká, že školství je v kompetenci vítěze voleb - komunistů.


Z článku Tomáše Menschika v Týden.cz vybíráme:

Radní Sloup působil u pohraničníků jako politruk až do doby, než tato represivní složka totalitního režimu po listopadu 1989 zanikla. "Vedle výše uvedené kvalifikace nemá z profesního hlediska žádné pedagogické zkušenosti, a proto může těžko přispět k regeneraci zdecimovaného školství našeho kraje," stojí v petici kterou organizuje opoziční krajský zastupitel Jiří Kotek (Alternativa).

Svou nespokojenost ale dávají najevo i učitelé ze středních škol. V umírněném dopisu žádají hejtmana a krajskou radu, aby Sloupa vyměnili. Komunisté v Karlovarském kraji těsně vyhráli volby, mají většinu v radě, ale sociální demokraté si ponechali post hejtmana. Znovu se jím stal Josef Novotný, podle něhož výzvy od občanů neskončí v koši.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
4. prosince 2012 v 0:09  

Jen mě zajímá, zda proběhly svobodné volby? Politruk ve funkci je jako pěst na oko, KSČM zřejmě provokuje. Karty jsou však rozdány. Tyto karty asi špatně namíchala a rozdala vláda národní debility. Oporou demokracie byla odjakživa střední třída, kterou tato vláda převálcovala. Pak se antikomunisti diví, že lidi volí bolševiky.

Pytlik Blaha řekl(a)...
4. prosince 2012 v 0:45  

se antikomunisti diví, že lidi volí bolševiky

Spíš že moc lidí nechodí volit i někoho jiného.

Anonymní řekl(a)...
4. prosince 2012 v 6:39  

4. prosince 2012 0:45

Asi proto, že lidé mají těch vládních zlodějů plné zuby.

Anonymní řekl(a)...
4. prosince 2012 v 10:22  

Na rozdíl od jurodivého a zjevně (mírně řečeno) jednoduše myslícího Rosochy, požadujícího aplikovat na nepochybně demokratické procesy pochybná ideologická kritéria a odbornost nechávajícího zcela stranou, tady na to jdou odpůrci komunistického radního chytře a krajští komunisté hloupě. Požadavek odborné kvalifikace radního ve vztahu k jeho rezortu, navíc uplatňovaný v mezích existujících demokratických pravidel, bude zpochybňovat opravdu málokdo. Je to sice běh na delší trať, ale dlouhodobě nepoměrně účinnější. Proto také každá politická strana, která chce uspět ve volbách ne jen jednou-dvakrát, takové lidi má.

V jižních Čechách se znemožňují odpůrci komunistů, zde je značná pravděpodobnost, že se znemožní komunisté.

kamínek řekl(a)...
4. prosince 2012 v 14:22  

Zvláštní je, že najednou vadí osoba současného radního pro školství. Že se pricipiálně neozývali titíž lidé, když jménem jiných stran a jiných osob docházelo k jiným prapodivným machinacím a řada osob měla také rudou minulost. Např. post ředitele krajské knihovny bez výběrového řízení jim nevadí? Anebo se pouze obávají o svá teplá místečka, když pan Sloup prohlásil, že 36 SŠ je na kraj trochu příliš? Nejsem z volebních výsledků nijak uchvácen, ale položil si někdo otázku, proč KSČM dosáhlo takového úspěchu? Třeba tím lidé dali najevo své znechcení z praktik ostatních stran. Za 4 roky může být vše jinak. A na rozdíl od jiných osobností prostě pan Sloup zůstal věrný svému přesvědční (na rozdíl od např. pana Dlouhého - kandidát na prezidenta)

kamínek řekl(a)...
4. prosince 2012 v 14:30  

Tak jsem ještě přečetl původní článek na webu. Moc mne pobavila hláška opozičního politika z Alternetivy o profesních NEpředpokladech pana radního Sloupa. Jaké oborné předpoklady mají ostatní politici (ministři školství Zeman, Buzková, Liška, DObeš), ministři obrany (Parkanová CHACHACHA). Počítám, že i řada jiných radních má podobné NEpřepoklady ... trochu mi to připomíná hon na čarodějnice :-(

Anonymní řekl(a)...
6. prosince 2012 v 22:36  

Petici naleznete zde: http://jednej.cz/petition.php?id=72

Pytlik Blaha řekl(a)...
6. prosince 2012 v 23:39  

Podíval jsem se dnes na chvilku, co mi povolilo moje podlomené duševní zdraví, na "Máte slovo" a přišlo mi, že jediný, kdo se tam choval tak nějak normálně, byla moderátorka Jílková. A kameramani.
Joj, to bylo maso. Křičící Bělobrádek a proti němu Foldyna v šoku, kam že se to vlastně dostal.
Tak jsem si radši pustil Exorcistu. Na pohodu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.