Kvalitní vzdělávání je vzdělávání, které pracuje s každým dítětem a umožňuje všem dětem dosáhnout jejich plného potenciálu

čtvrtek 13. prosince 2012 ·

Manuál UNICEF „Škola přátelská dětem“ je výsledkem dlouhodobé práce týmu odborníků pod vedením Creama Wrighta. Základním východiskem dětem přátelské školy je respekt nejlepšího zájmu dětí, který je průsečíkem všech determinant kvality života dítěte.


3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
13. prosince 2012 v 6:48  

..., které pracuje s každým dítětem a umožňuje...

Jen doplním. Bez masivního přísunu peněz do školství to nepůjde.To pochopili třeba ve Finsku a již několik let sklízí plody svých rozhodnutí. V ČR je hluboce podfinancované školství (jsme v rámci EU již poslední za Bulharskem). Žáci pracující s prehistorickými pomůckami, kteří se učí z knih z let 1985 - 1992, špatně zaplacení kantoři,...Tudy určitě cesta nevede. Nepomůže ani kariérní řád, standardy učitele, reformy formou ŠVP,..Staré pořekadlo říká "bez peněz do hospody nelez" a "z hovna bič neupleteš a zapráskat s ním"?

Anonymní řekl(a)...
13. prosince 2012 v 7:40  

České školství má jedno plus. Je tak chudé, že v regionálním školství není co ukrást.

Anonymní řekl(a)...
13. prosince 2012 v 8:41  

Zajímá vůbec pány a dámy tam nahoře naše školství? Kdo po volbách chce tento resort řídit? Nikdo, nejsou v něm totiž peníze, které lze v klidu přelévat svým kamarádům a spolustraníkům. Pokud jsou, tak jich je podstatně méně než v jiných oblastech. Jsou to pořád jen samé plané řeči, chtělo by se říct kecy. Pravdu má první komentář: Z hovna bič neupleteš. Když ho upleteš, nezapráskáš s ním. Když zapráskáš, tak jedině sebe. Omlouvám se za ten vulgární výraz, ale bez něj by to přirovnání nemělo šťávu a šmrnc. A to nešťastné školství se pomalu sune do ..., pokud tam není. Je mně z toho zle. A to mě pořád baví učit. Divné.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.