Pracovní semináře ke Standardům pro základní vzdělávání

neděle 30. září 2012 ·

Národní institut pro další vzdělávání podporuje organizováním pracovních seminářů aktivity MŠMT, které ve spolupráci s pracovními týmy připravuje Standardy pro základní vzdělávání, aby odpovídaly Společnému evropskému referenčnímu rámci pro jazyky.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
30. září 2012 v 12:25  

Jak vidno zříti, dlouho poté co plebejské učitelstvo upozorňovalo, že s reformou není něco v pořádku, se "ústřední výbor" vzpamatovává a nabízí diskusi nad něčím, co mělo být hotovo už asi před 5-10 lety. Nedělám si iluze, že by někdo dal koncepčně dohromady tyto a jiné pokusy, které měly vzejít např z VÚP či podobných institucí. Poohýbaná a zmutovaná reforma půjde tak daleko, jak dovolí chatrný rozpočet a výdaje, které se odváží současní stařešinové vydat do vzdělávání českých vnoučat. Jen se bojím, že než to nastane, nabere politický azimut levý směr a bude zase na všechno pozdě.
Ale uřednictvo se už těší, že vydávání certifikátů na ŠVP, školy, učitele, management, kompetence a podobné potence zajistí jasný přehled, kdo je ve školství IN a kdo to dělá jen proto, že ho to prostě baví, a že je vybaven prostým učitelským darem i bez politických rozhodnutí. Ty padnou, stejně jako obluda konkurenceschopnosti ve chvíli, kdy se lid z nedostatku perspektivy a strachu o obživu zase jednou unáhlí a bude volit komunisty. Ti pak budou vyšetřovat, jestli někdo nemá nevhodně rozvinuté kompetence.

Divné, řeknete si, co to tady ten anonym píše?

Jen se podívejte kolem sebe, na tu duševní a duchovní devastaci. Copak nějaká současná politická strana žije pro své voliče? Podívejte se kolik lží je bilbordech... a lid dál utácí za bazény a ti sociálně slabší za metanol.

Co chcete v RVP změnit? Vždyť v časové dotaci a hustotě informací není čas na rozvoj skutečných dovedností. Chcete prosadit výchovu k občanství? K jakému? K Bruselskému? Chcete rozvoj čtenářské gramotnosti? Ta se neuděje ani tak ve škole, jako doma s rodiči, kteří ovšem dnes na děti nemají čas a nevaslechnou jejich povídání o prožicích, které ukotvuje pojem s realitou. Maslíte, že to škola nahradí?

Nejen školství, že nemá koncepci, ale nemá ani smysl, neboť ztratilo ducha. A stejné je to se státem. Národní zájmy jsou korigovány Bruselem, velikostí okurek počínaje a loajální úslužností za dotace nekonče...

Zkušenost je formativní .. vzhůru za starými zkušenostmi. Kdo se nepoučil je nucen historii
opakovat.

Nebo, že by měl někdo nápad i dobrou vůli???

Anonymní řekl(a)...
30. září 2012 v 21:50  

30. září 2012 12:25

Depresivní názor, bohužel pravdivý. Zase bude učitelstvo s platem 20 000,- Kč hrubého hnáno do stále nových a nových seminářů, které jsou šité horkou jehlou, placené z peněz EU. Podfinancované školství prostě nemůže obstát ve srovnání s ostatními státy. Taková minimálně garantovaná úroveň maturity je toho zářným příkladem. České školství se rychle blíží ke dnu a to ve všech směrech. Pan Fiala již za 1,5 roku toho moc neudělá, je to po minulém bláznovi jen udržovací ministr.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.