Marcel Chládek: Zeleného setrvání v Cermatu snižuje důvěryhodnost této instituce na nulu

pondělí 3. září 2012 ·

Ministr školství Petr Fiala po svém nástupu do funkce s velkou pompou vyhodil šéfa Cermatu Pavla Zeleného. Svitla tak naděje, že to pan ministr se změnami ve státní maturitě myslí vážně.


Dnes se dozvídáme, že Pavel Zelený byl fakticky pouze přeložen na jinou, podobně významnou pozici. Jeho podíl na rozhodování o budoucnosti státní maturity je tedy obdobný. Již dříve pošramocená důvěra v Cermat i státní maturitu tak dostává další ránu.

Je pro mne tedy otázkou, zda má smysl pracovat v ministerské revizní komisi, která se budoucností a změnami ve státní maturitě zabývá, pokud má podíl na rozhodování i člověk, který je za chyby v ní fakticky odpovědný. Ministr Fiala by si měl uvědomit, že tímto eskamotérským kouskem s Pavlem Zeleným je narušena i důvěryhodnost jeho osoby.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
3. září 2012 v 5:58  

Marcel je za to spoluzodpovedny, mel by konecne zacit delat opozicni politiku a nebyt soucasti pravicoveho ministerstva, resp. vlady.

Fiala nedela vubec nic, vzdyt je bily kun :-)

Anonymní řekl(a)...
3. září 2012 v 9:52  

Pane Chládku, Vy pracovat v "ministerské revizní komisi" opravdu nemusíte...
Ne kvůli Zelenému nebo důvěryhodnosti ministra, ale protože jste v oblasti vzdělávání (maturitní problematiku nevyjímaje) naprosto nekompetentní...

Anonymní řekl(a)...
3. září 2012 v 11:11  

No, já tedy, pokud bych se oprostil od Chládkova politického balastu, pokud bych uvěřil tomu, že jeho kritika tu není proto, že pochází od opozice, ale proto, že současné maturity jsou prostě totálně blbě, a pokud bych bral s rezervou jeho vymezování se příliš často a za každou cenu, tak bych se přiklonil spíše k němu, než obráceně.

Anonymní řekl(a)...
3. září 2012 v 19:22  

Pan Chládek, když se rozhodne někoho z likvidovat, tak zřejmě nejenom profesně, ale i lidsky. Když použiju eufemismu, pak pan Chládek není dobrý člověk.

Anonymní řekl(a)...
3. září 2012 v 19:24  

Pan Chladek konecne prestava kolaborovat s pravicovym ministerstvem a zacina se drzet levicoveho programu CSSD.

Protiva řekl(a)...
3. září 2012 v 20:34  

Pan Chládek, nejbližší spolupracovník (a spoluviník) Davida Ratha, je nekompetentní kverulant.

Jeho heslo "maturitu všem a bez státní kontroly" je k poblinkání.

Anonymní řekl(a)...
4. září 2012 v 12:23  

4To nelze, CERMAT nikdy žádnou důveryhodnost neměl.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.