Projekt MŠMT Generace Y se představí na Rock for People

středa 4. července 2012 ·

Projekt Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Generace Y se stal jedním z lákadel multižánrové hudební přehlídky Rock for People.


Na rozloze 450m2 je postavena unikátní technická a přírodovědná interaktivní prezentace pro všechny věkové skupiny. Jedná se tak o první vědecko - zábavnou expozici, která se kdy v takové šíři na českých festivalech objevila.

Projekt je realizován v rámci IPN Podpora technických a přírodovědných oborů (PTPO), který realizuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

"Ministerstvo školství si váží toho, že může svůj projekt prezentovat v rámci tak velké a prestižní akce, která má přímý dopad na širokou veřejnost," říká Jana Škeříková, ředitelka Odboru projektů reforem MŠMT.

Zóna Generace Y je v areálu koncipována tak, aby se každý z návštěvníků od malých dětí až po dříve narozené pobavil a zároveň poučil. Zájemci se mohou seznámit s řadou zajímavostí od cykloelektrárny, ovládání technologií myšlenkou, termokamery, přes divadlo fyziky, až po workshopy a programy pro děti jako pozorování noční oblohy. Součástí tohoto projektu s více než 100 exponáty, vynálezy i živými zvířaty je spektakulární performance Lords of Lightning pracující s principem Teslovy cívky.

„Spojení našeho projektu na podporu technických a přírodovědných oborů a Rock for People 2012 je pro nás velmi atraktivní nejen díky značné oblibě festivalu, jeho dlouhé tradici a profesionální organizaci, ale také zaměření na stejnou cílovou skupinu,“ uvádí Alexandra Hroncová, odborná garantka Komunikace vědy projektu IPN PTPO.

Expozice Generace Y je rozdělena na část Přírodovědci, která má název „Vše od chemie po spermie“ a Technici „Poznej sílu experimentů.“ Zájemci mají příležitost vyzkoušet si práci na mikroskopech, seznámit se s ruční baterií, syčícími švábi, nenewtonskou kapalinou, trilobity, masožravými rostlinami, hvězdářskými dalekohledy, fluorescencí, bengálskými ohni, Leonardovými mosty, detektorem lži, moučnými červy, lihovou raketou, hlavolamy a řadou dalších zajímavostí.

Kromě interaktivní prezentace připravila Generace Y program, kdy od středy 4. 7. do pátku 6. 7. bude cca od 22.00 do 00.30 v zóně probíhat noční show se školenými lektory. Pro malé i velké návštěvníky připravili chemikové unikátní fire a vizuální show, dále ÚDIF – Úžasné divadlo fyziky. Ve stanu Přírodovědců pak bude probíhat workshop, kde si budou moci všichni zkusit výrobu užitečných předmětů. Navíc budou moci při příznivém počasí pozorovat hvězdářskými dalekohledy noční oblohu s odborným výkladem.

Více informací o projektu Generace Y naleznete na www.generacey.cz.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
4. července 2012 v 18:23  

Chci vidět rodiče, kteří vezmou své děti v noci mezi zfetované a ožralé magory, provádějící pářící tance a poslouchající hudbu hlasitou tak, že neslyšíte člověka řvoucího vám do ucha.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.