Růžový hotel

pátek 22. června 2012 ·

Pátrání po osudech dávno zmizelé matky. Román jedné z nejosobitějších autorek soudobé britské literatury nominovaný na Orange Prize 2012. Sedmnáctiletá dívka z Londýna se zničehonic dozví, že v Los Angeles tragicky zemřela její matka, která ji jako tříletou opustila a beze stopy zmizela za oceánem.


Vypravěčka se rozhodně vypravit se do Los Angeles na pohřeb. Ten sice nestihne, ale v mumraji smuteční hostiny proklouzne do matčina pokoje v Růžovém hotelu, odkud nakonec uteče s kufrem jejích věcí. Osamělá se pak protlouká cizím městem a pokouší se zjistit, kdo její matka vlastně byla. Setkává se s lidmi, kteří ji znali, navštěvuje její oblíbená místa a postupně se mnohé dozvídá i o sobě samé. Děj zasazený do kulis Los Angeles ochromenpodává sympaticky strohým, ého letní vlnou veder má rychlý spád a nechybí překvapivé rozuzlení. Hrdinka své mnohdy divoké příhody podává sympaticky strohým, přitom však nápaditým stylem.

Anna Stothardová (1983) je jednou z nejosobitějších představitelek nejnovější britské literatury. První román Isabel and Rocco vydala v devatenácti letech a zaujala jím kritiku i čtenáře. Publikovala v různých britských novinách a napsala několik scénářů. Díky jejich úspěchu získala stipendium od Amerického filmového institutu a strávila dva roky v Los Angeles. Výsledkem jejího pobytu je i tato kniha, jež byla nominována na prestižní britskou Orange Prize. V současné době žije Anna Stothardová v Londýně a pracuje na třetí knize.

Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu www.albatrosmedia.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.