Přečtěte si: Miliardy z MŠMT poputují do OP LZZ a také do regionů

úterý 5. června 2012 ·

V mezirezortním připomínkovém řízení se nyní nachází návrh z dílny Ministerstva pro místní rozvoj, který počítá s přesunem 2,6 miliard z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Program, který spravuje ministerstvo školství, se dlouhodobě nachází v obtížích a hrozí mu, že prostředky, které mají být investovány do vzdělávacích a výzkumných projektů, z něj nebudou včas vyčerpány. Měly by proto podpořit projekty v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost a také v regionech.


Z článku v EurAktiv.cz vybíráme:

Vláda proto schválila Akční plán, který se zaměřuje na odstranění pochybností. Rezort ministra Jankovského věří, že po jednání s Evropskou komisí, které proběhne v létě, bude čerpání obnoveno již v září.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. června 2012 v 12:36  

Jsme prostě paka. Naše školství se utápí v nedostaku peněz na pomůcky i na odměny kantorům a peníze se budou převádět jinam.

Dost dobře nerozumím hlavně tomu proč se třeba finanční prostředky z OP VK z individuálních projektů nepřesunou do krajských grantových projektů, když na krajích leží zejména v oblasti 1.1 obrovské množství kvalitních nepodpořených projektů, které nebyly podpořeny jen a jen kvůli nedostatku financí na danou výzvu. Většinou bývá v této oblasti podpory ve výzvě podáno na 130 projektů. Z nich je 80 nad 65 bodů - tedy těch, které prošly věcným hodnocením. Podpořeno je pak cca 30 projektů.

Šiska mji to nebere.

Anonymní řekl(a)...
7. června 2012 v 1:25  

Dobes bojoval, prestoze dost neschopne, tak bojoval, aby ty penize zustaly ve skolstvi. Novy ministr voli jednoduchou cestu, to mohl Dobes udelat taky a mel by pokoj (aspon v teto oblasti)

Anonymní řekl(a)...
7. června 2012 v 1:42  

Dobeš se svou partou odkláněčů především způsobil, že EK odmítla jeho tunelářské IPn a nehodlala s ním už vůbec jednat. Proto zbyly v OP VK peníze, po kterých ostatní doslova chňapli.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.