Přečtěte si: Platy učitelek mateřinek mohou klesnout až o pět tisíc

pondělí 30. dubna 2012 ·

Kvůli škrtům v kapitole školství mohou ze dne na den přijít družinářky nebo učitelky mateřských škol až o pět tisíc měsíčně a skočit na 15 tisíc. Přestože od loňska platí nařízení, že všichni kvalifikovaní učitelé začínají na dvacetitisícové mzdě, na některé pedagogy se to podle některých varovných zpráv odborů nevztahuje.

Z článku Jiřího Macha v Novinky.cz vybíráme:

Zkrátit platy je možné poměrně snadno. Podle tabulek jsou učitelé řazeni do 9. platové třídy, která jim zaručuje nejnižší plat 20 a nejvyšší 22 tisíc korun. Jestliže jim ředitel odebere část kompetencí, může je přeřadit do 8. platové třídy, ve které mají nárok na 15 až 17 800 korun.(...)


„Pokud zaměstnavatel přeřadí osobu z 9. do 8. platové třídy, ale nadále po ní vyžaduje stejné práce, porušuje zákon. V případě, že jsou například všechny vychovatelky zařazeny do 8. platové třídy, vzniká otázka, jak škola zabezpečuje práce zařazené v 9. platové třídě a zda jsou vůbec vzdělávání a výchova v daném zařízení zabezpečeny řádně,“ napsal Špirhanzl.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
30. dubna 2012 v 14:58  

Ono by také bylo dobré si přiznat, že posunout platově družinářky se středoškolským vzděláním a učitelky v MŠ s max. Bc. vzděláním na úroveň učitele s Mgr. vzděláním tedy na min. plat 20 000 Kč byla pěkná pitomost.

Anonymní řekl(a)...
30. dubna 2012 v 22:35  

30. dubna 2012 14:58

A že to té vládě vládě rozpočtového rozkrádání ani trochu nevadilo. Paní Peak neřekla proti tomu ani slovo.

Anonymní řekl(a)...
1. května 2012 v 12:34  

Přiblblé "učitelky" MŠ vždy hájily vládní politiku, nechť si to vyžerou.

Anonymní řekl(a)...
1. května 2012 v 15:38  

1. května 2012 12:34

Tobě už skončil průvod? A stranickou buňku máš až večer?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.